Τραγανά μπισκότα με φουντούκια και ελαιόλαδο έτοιμα σε 10 λεπτά

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!

Τραγανά μπισκότα με φουντούκια και ελαιόλαδο έτοιμα σε 10 λεπτά

Φτιάξτε μαλακά, νόστιμα και υγιεινά μπισκότα χωρίς βούτυρο και αυγά. Γενικά είναι εύθραυστο μπισκότο με υπέροχη γεύση όμως χρειάζεται προσοχή στη δοσολογία. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω αλεύρι για να μην είναι τόσο τριφτό.. αλλά χάνεται λίγο η γεύση του φουντουκιού... Μέσα σε δέκα λεπτά πάντως τα έχετε πλάσει και σε 20 λεπτά έχουν ψηθεί.

Υλικά

180 γρ. φουντούκια, χωρίς φλούδα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ζάχαρη καστανή
70 γρ. ζάχαρη άχνη, (35 γρ. για τη ζύμη + 35 γρ. για το γλάσο)
1 πρέζα αλάτι
1 λοβό βανίλιας
90 γρ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού, για το γλάσο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved