Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ με βρώμη και δύο ακόμα υλικά (vid)

Πεντανόστιμο και υγιεινό κέικ σοκολάτας που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ με βρώμη και δύο ακόμα υλικά (vid)

Αναζητάτε συνταγές για γλυκά που εκτός από νόστιμα, θα είναι και υγιεινά; Τότε τη συνταγή που μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα, σίγουρα θα τη λατρέψετε! Υγιεινό σοκολατένιο κέικ με τρία μόνο υλικά που μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα και σε χρόνο dt.

Βασικά συστατικά του κέικ είναι η βρώμη και η μαύρη σοκολάτα. Η βρώμη είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες , θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα.

Αντίστοιχα, η μαύρη σοκολάτα, όταν δεν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, έχει ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, μαγνήσιο, βιταμίνες Α και Ε και ψευδάργυρο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν σοκολάτα μετά την ηλικία των δύο ετών και αυτό, γιατί νωρίτερα το πεπτικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς ώστε να την επεξεργαστούν.

Για το νόστιμο και υγιεινό κέικ σοκολάτας θα χρειαστείτε:

  • 170 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι και 1 κ.σ. γάλα καρύδας
  • 220 γραμμάρια βρώμη

Δείτε τη διαδικασία για να το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί. Τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού λόγω καραντίνας, είναι ευκαιρία να ανακαλύψετε νέες συνταγές που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι και θα μπορείτε να φτιάχνετε ξανά και ξανά εύκολα και γρήγορα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved