Πώς θα φτιάξετε και εσείς γερμανικό ψητό κατσαρόλας - Sauerbraten

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!

Πώς θα φτιάξετε και εσείς γερμανικό ψητό κατσαρόλας - Sauerbraten

Συνταγή για παραδοσιακό γερμανικό ψητό κατσαρόλας, συνήθως από βοδινό κρέας, με μαρινάδα από ξίδι!

Συστατικά

Για τη μαρινάδα

230 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
500 γρ. νερό
1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. κόκκους πιπεριού
4 κλ. θυμάρι, φρέσκο
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1/2 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο

Για το κρέας

1 1/2 κιλό μοσχάρι, χτένι σε κομμάτι
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
2 κλ. σέλερι
250 γρ. πατάτες baby
200 γρ. καρότα, baby
250 γρ. νερό
1 κύβο βοδινού

Για τη σάλτσα

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

DPG Network
Δείτε επίσης