
Έχετε φτιάξει ποτέ αετόπιτα; Αν όχι... μάλλον ήρθε η ώρα
Έχετε φτιάξει ποτέ αετόπιτα;

Όσοι έχετε καταγωγή από την Καρδίτσα, σίγουρα γνωρίζετε αυτή την παραδοσιακή καρδιτσιώτικη συνταγή που συνηθίζεται να τη φτιάχνουν τις μέρες της Πρωτοχρονιάς.
Αν πάλι δεν έχετε καταγωγή από εκεί, αξίζει να δοκιμάσετε να τη φτιάξετε. Η γεύση της θα σας ανταμείψει!
Συστατικά
Για τη ζύμη
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξίδι
220-250 γρ. νερό
Για τη γέμιση
600 γρ. χοιρινό, στήθος, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
300 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ. δεντρολίβανο, φρέσκο
2 πράσα
100 γρ. τραχανά γλυκό
250 γρ. φέτα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
100 γρ. ελαιόλαδο, για τα φύλλα
Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.