#CottonCandyDay: Γιορτάζουμε την Ημέρα για το Μαλλί της Γριάς με 3 συνταγές

Ημέρα αφιερωμένη στο μαλλί της γριάς η σημερινή κι εμείς μαθαίνουμε νόστιμες συνταγές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

#CottonCandyDay: Γιορτάζουμε την Ημέρα για το Μαλλί της Γριάς με 3 συνταγές

Το μαλλί της γριάς είναι ένα γλύκισμα απόλυτα συνδεδεμένο με τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Αποτελείται από νήματα ζάχαρης, ενώ χαρακτηριστικά του είναι ο μεγάλος όγκος, το ροζ ή λευκό χρώμα και η κολλώδης υφή του.

H εντυπωσιακή του εμφάνιση και η γλυκιά γεύση του, κάνουν τα περισσότερα παιδιά να το λατρεύουν, όπως άλλωστε κι εμείς κάποτε.

Η ιστορία

Το μαλλί της γριάς πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Τότε, η παρασκευή του γινόταν μόνο με το χέρι και ήταν πολύ ακριβό και μόνο για λίγους.

Το πρώτο μηχάνημα για την παρασκευή του κατασκευάστηκε από τον οδοντίατρο Γουίλιαμ Μόρισον και τον ζαχαροπλάστη Τζον Γουόρτον το 1897 στο Νάσβιλ του Τενεσί. Οι ίδιοι το παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση του Σεντ Λούις, το 1904, τμήμα της οποίας ήταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκείνης της χρονιάς. Η πρώτη αυτόματη μηχανή κατασκευάστηκε το 1972.

Ημέρα αφιερωμένη στο μαλλί της γριάς

Στην Αμερική, η 7η Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στο μαλλί της γριάς. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από οδοντιάτρους αρκετά χρόνια πριν. Το μαλλί της γριάς είναι πολύ δημοφιλές σε όλον τον κόσμο, η ονομασία του όμως διαφέρει ανά χώρα ή και περιοχή. Για παράδειγμα στην Γαλλία, είναι γνωστό σαν "barbe à papa". δηλαδή η γενειάδα του μπαμπά. Στην Αμερική, παλιά λεγόταν "το νήμα των νεράιδων", ενώ στη χώρα μας είναι γνωστό ως "μαλλί της γριάς".

Το μεγαλύτερο μαλλί της γριάς στον κόσμο φτιάχτηκε το 2009 και τα νήματα ζάχαρης που περιείχε, είχαν μήκος 1.400 μέτρα.

Γιορτάζουμε τη σημερινή ημέρα με τρεις συνταγές

Μπορεί η Ημέρα αφιερωμένη στο μαλλί της γριάς να είναι άγνωστη σε εμάς στην Ελλάδα, είναι όμως ευκαιρία να τη γιορτάσουμε μαθαίνοντας συνταγές με το λαχταριστό αυτό γλύκισμα.

Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δημοφιλές στο εμπόριο μηχανήματα με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς μαλλί της γριάς στο σπίτι. Εάν λοιπόν κι εσείς έχετε ένα από αυτά, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις τρεις συνταγές παρακάτω.

Πηγή πληροφοριών: daysoftheyear.com / sansimera.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved