Συνταγή για αυθεντικό σαραγλί από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε πώς θα φτιάξετε κι εσείς το παραδοσιακό αυτό γλυκό σε λιγότερο από μία ώρα. 

Συνταγή για αυθεντικό σαραγλί από τον Άκη Πετρετζίκη

Το σαραγλί είναι ένα αγαπημένο, σιροπιαστό γλυκό από τη Θεσσαλονίκη με φύλλο, ξηρούς καρπούς και άρωμα βουτύρου. Το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου, και μπορούμε να το φτιάξουμε κι εμείς με τα χεράκια μας και μάλιστα σε λιγότερο από μία ώρα. Σήμερα ο Άκης μοιράζεται μαζί μας τη δική του συνταγή και μυστικά για το πιο νόστιμο σαραγλί που έχετε δοκιμάσει.

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 6 γαρίφαλα
  • φλούδα, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σαραγλί

  • 400 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 900 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα, για σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved