Μυρτώ Αλικάκη: Δοκιμάστε τη συνταγή της για οσπριάδα με πορτοκάλι

Ένα διαφορετικό πιάτο με όσπρια.

Μυρτώ Αλικάκη: Δοκιμάστε τη συνταγή της για οσπριάδα με πορτοκάλι

Η Μυρτώ Αλικάκη δεν είναι μόνο μια ταλαντούχα ηθοποιός αλλά και μια εξαιρετική μαγείρισσα.

Πολλές φορές έχει μοιραστεί τις συνταγές της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ενθουσιάζοντας τους διαδικτυακούς της φίλους, αφού οι περισσότερες είναι απλές και με πολύ έξυπνους συνδυασμούς υλικών.

Από αυτές που δημοσιεύει κατά καιρούς, σας έχουμε παρουσιάσει αρκετές. Σήμερα όμως επιλέξαμε τη συνταγή της για οσπριάδα με πορτοκάλι, ιδανική για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.


https://www.instagram.com/p/B-NddZEpqUo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς θα τη φτιάξετε:

Υλικά

Μείγμα οσπρίων
Ένα πράσο
Μία σκελίδα σκόρδο
Ζωμό λαχανικών σε ζελέ
Κύμινο
Κάρυ
Αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Χυμό ενός πορτοκαλιού
Φαγόπυρο ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

Θα χρειαστείτε μισό πακέτο μείγμα οσπρίων. Βάζετε από το βράδυ τα όσπρια σε νερό να μουλιάσουν. Χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν έρθει η ώρα να τα μαγειρέψετε, τα σουρώνετε, και τα βάζετε να βράσουν με καινούργιο νερό. Μετά από περίπου 40 λεπτά, προσθέτετε, Ένα πράσο κομμένο, μία σκελίδα σκόρδο, έναν ζωμό σε μορφή ζελέ, λίγο κύμινο, λίγο carry, αλάτι, Μπούκοβο, ελαιόλαδο, και τον χυμό ενός πορτοκαλιού. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε, όπως εγώ έκανα, Και ένα μικρό φλιτζάνι φαγόπυρο. Το αφήνετε να βράσει για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα, η μέχρι να είστε σίγουροι ότι τα πιο μεγάλα όσπρια έχουν μαλακώσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved