Κεφτεδάκια με γλυκοπατάτα και σολομό - Ιδανική συνταγή για παιδιά

Μαργαρίτα Νικολάου
Κεφτεδάκια με γλυκοπατάτα και σολομό - Ιδανική συνταγή για παιδιά
Bigstock

Με αυτή τη συνταγή τα παιδιά σας θα λατρέψουν τον σολομό.

Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να βάλουμε τα παιδιά να φάνε ψάρι. Το καλό νέο; Υπάρχουν τρόποι να το κάνουμε διασκεδαστικό και νόστιμο! Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια με γλυκοπατάτα και σολομό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε: νόστιμη, θρεπτική και φιλική για τα παιδιά σας.

Ποια είναι τα καλύτερα ψάρια για τα παιδιά;

Γιατί να επιλέξουμε σολομό και γλυκοπατάτα για τα παιδιά

Σολομός: Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών των παιδιών. Επιπλέον, περιέχει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, βιταμίνη D και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Γλυκοπατάτα : Είναι γεμάτη βιταμίνες Α και C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και στη διατήρηση υγιούς πέψης.

Πίτσα για βρέφη 10 μηνών και πάνω με ζύμη γλυκοπατάτας

Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία (AAP), τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν να τρώνε ψάρι περίπου από ηλικία 6 μηνών, πάντα αφού έχει συζητηθεί με τον παιδίατρό τους.

Ποιο είναι το κατάλληλο ψάρι για μωρό 10 μηνών; Οδηγός για νέες μαμάδες

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

για 12-14 κεφτεδάκια:

  • 150 γρ. σολομός στον ατμό (φρέσκος ή κατεψυγμένος, ξεψαχνισμένος)
  • 1/2 φλιτζάνι γλυκοπατάτα, βρασμένη και λιωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

Βήματα

  • Ψήστε τον σολομό στον ατμό για 10-12 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά και μετά ξεψαχνίστε τον.
  • Βράστε ή ψήστε τη γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσει και λιώστε τη με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον σολομό, τη γλυκοπατάτα, το κρεμμύδι, τη σκόνη σκόρδου και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέστε τη φρυγανιά μέχρι να έχετε ένα μείγμα που πλάθεται εύκολα.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, ιδανικά στο μέγεθος ενός καρυδιού για τα μικρά παιδιά.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του ψησίματος για ομοιόμορφο χρώμα.
  • Ιδανικά, συνοδεύονται με λίγο γιαούρτι ή έναν πουρέ λαχανικών.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved