Ρολό αμυγδάλου - Πώς θα το φτιάξετε και εσείς

Ρολό αμυγδάλου - Πώς θα το φτιάξετε και εσείς

Κέικ ρολό με κρέμα βουτύρου και αμύγδαλα

Bigstock

Κέικ ρολό με κρέμα βουτύρου και αμύγδαλα.

Φτιάξτε ένα γλυκάκι για να συνοδεύσετε τον απογευματινό σας καφέ ή τσάι.

Εδώ και καιρό ακολουθούμε έναν λογαριασμό στο Instagram που έχει απίθανες και εύκολες συνταγές. Τούτη εδώ τη φτιάξαμε, τη δοκιμάσαμε, ξετρελαθήκαμε και τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

https://www.instagram.com/reel/Cxb8IZXBbqo/

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

Για το κέικ:

  • 5 αβγά
  • 50 γραμμάρια σπορέλαιο
  • 50 γραμμάρια γάλα
  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 5 γραμμάρια χυμό λεμονιού
  • 5 γραμμάρια βανίλια (υγρή)

Για την κρέμα βουτύρου:

  • 50 γραμμάρια μαλακό ανάλατο βούτυρο
  • 10 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη διακόσμηση:

  • 60 γραμμάρια καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο
  • λίγη κρέμα βουτύρου

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170℃.
  • Πάρτε δύο μπολ, σε ένα μπολ βάλτε τους κρόκους και σε ένα άλλο τα ασπράδια. Το μπολ με τα ασπράδια βάλτε το στο ψυγείο.
  • Σε ένα καθαρό μπολ ανακατέψτε καλά το σπορέλαιο, το γάλα και το αλεύρι.
  • Προσθέστε τους κρόκους και ανακατέψτε καλά. Αφήστε στην άκρη.
  • Βάλτε σε ένα ορθογώνιο ταψί λαδόκολλα.
  • Πάρτε τα ασπράδια από το ψυγείο και ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και χτυπήστε τα καλά μέχρι να δημιουργήσετε μια αφράτη μαρέγκα.
  • Ρίξτε κουταλιά κουταλιά μέσα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατέψτε. Μόλις ενώσετε το ένα μείγμα με το άλλο καλά, ρίξτε τη ρευστή ζύμη στο ταψί και ψήστε για 23 λεπτά.
  • Βγάλτε το μόλις ψηθεί και αφήστε το να κρυώσει. Περιμένετε μέχρι η επάνω πλευρά να έχει κρυώσει καλά, αναποδογυρίστε και αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλά. Αφήστε στην άκρη μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.
  • Σε ένα καθαρό μπολ βάλτε το μαλακό βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και με το φτερό του μίξερ, χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα αφράτο και απαλό μείγμα. Ρίξτε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος που θα έχετε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Απλώστε την κρέμα στο παντεσπάνι που έχει κρυώσει. Κάντε ρολό και αλείψτε από έξω λίγη από την κρέμα.
  • Ρολάρετε το ρολό σας επάνω στο ψημένο φιλέ αμύγδαλο, ώστε να κολλήσει γύρω γύρω.
  • Το γλυκό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved