Φτιάξτε bagels με τριμμένη παρμεζάνα

Φτιάξτε bagels με τριμμένη παρμεζάνα
Bigstock

Ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο, για απογευματινό, για βραδινό -αν τα γεμίσετε με τυρί και ζαμπόν - ή για να σας συνοδεύσουν στο γραφείο. 

Ξέρουμε ότι αναζητάτε νόστιμες και εύκολες συνταγές, ειδικά τώρα που η σχολική περίοδος έχει αρχίσει και μαζί έχουν αρχίσει και τα μαγειρέματα.

Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα νόστιμα, αφράτα και πασπαλισμένα με παρμεζάνα, bagels.

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 250 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
  • 10 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 γραμμάρια αλάτι
  • 3 γραμμάρια ξηρή μαγιά
  • 175 γραμμάρια γάλα
  • τριμμένη παρμεζάνα για την διακόσμηση

Βήματα

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και το γάλα.
  • Χρησιμοποιήστε τον γάντζο του μίξερ και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  • Έπειτα ζυμώστε λίγο με τα χέρια σας, βγάλτε από τον κάδο του μίξερ τη ζύμη και χωρίστε τη σε 5 μικρά μπαλάκια.
  • Πλάστε σε στρογγυλό σχήμα (με τρύπα στη μέση) και βάλτε τα σε μια πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Σκεπάστε τα με μια διάφανη μεμβράνη και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Στρώστε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε νερό. Μόλις βράσει, βουτήξτε για 10 δεύτερα το κάθε bagel και έπειτα πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Τοποθετήστε στο ταψί.
  • Μόλις είναι όλα έτοιμα ψήστε τα για 15 λεπτά (μέχρι να χρυσίσει το χρώμα τους).
  • Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved