Κολατσιό στο σχολείο: Σπιτικά κρουασάν αφράτα και λαχταριστά

Κολατσιό στο σχολείο: Σπιτικά κρουασάν αφράτα και λαχταριστά

Η συνταγή για να φτιάξετε αφράτα κρουασάν, σκέτα ή με ό,τι γέμιση θέλετε.

Bigstock

Πώς να φτιάξετε σπιτικά κρουασάν με ό,τι γέμιση θέλετε.

Τα κρουασάν είναι από τα αγαπημένα σνακ των παιδιών. Όταν δε είναι σπιτικά είναι πιο υγιεινά και μπορείτε να τα συνδυάσετε με ό,τι γέμιση θέλετε για ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ στο σχολείο.

Οι συνταγές για κρουασάν ποικίλουν. Από τις πιο εύκολες, είναι η παρακάτω, αν και χρειάζεται υπομονή για να φουσκώσει η ζύμη, για αυτό καλό είναι να δείτε τους χρόνους σας και να ξεκινήσετε την προετοιμασία από νωρίς. Το αποτέλεσμα βέβαια θα σας ανταμείψει.

Πηγή συνταγής: inthekitchenwithmatt.com

Προετοιμασία: 20'

Eκτέλεση: 25'

Υλικά

  • 2 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (290 γραμμάρια)
  • ½ κουταλιά της σούπας αλάτι (8 γραμμάρια)
  • 2 ¼ κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά (7 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (25 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες σε λιπαρά.
  • 1 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο (225 γραμμάρια)
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα (10 ml)

Βήματα

  • Βάλτε το γάλα σε ένα μπολ το γάλα και ζεστάνετέ το στον φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει χλιαρό. Προσθέστε τη μαγιά και ελάχιστη ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα μέχρι να βγάλει αφρούς για περίπου 5 με 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι.
  • Στο μείγμα με τη μαγιά προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σταδιακά σε αυτό το μπολ προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι αφήνοντας ελάχιστο στο τέλος. Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια για 8 με 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέστε όσο από το αλεύρι χρειαστεί.
  • Μόλις είναι έτοιμο, σκεπάστε τη ζύμη με μία καθαρή πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία περίπου ώρα.
  • Μόλις η ζύμη φουσκώσει ζυμώστε την ακόμα μία φορά και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βάλτε το βούτυρο σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, διπλώστε το χαρτί από πάνω και «ανοίξτε» το βούτυρο πιέζοντας το αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε το χαρτί με το βούτυρο στο ψυγείο.
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, ανοίξτε την με τη βοήθεια ενός πλάστη και βάλτε στη μέση το βούτυρο αφού το βγάλετε από το αντικολλητικό χαρτί. Διπλώστε ξανά τη ζύμη και με τον πλάστη ανοίξτε την ξανά.
  • Κόψτε την σε τρίγωνα και γεμίστε με ό,τι γέμιση θέλετε, από σοκολάτα μέχρι μαρμελάδα ή τριμμένο τυρί. Τυλίξτε τα κομμάτια για να δημιουργήσετε τα κρουασάν και βάλτε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Αφήστε τα κρουασάν να φουσκώσουν για μία ακόμα ώρα.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατέψτε το αυγό με λίγο γάλα. Αλλείψτε με το μείγμα τα κρουασάν και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20-25 λεπτά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved