Back to school συνταγή: Στριφτά πατατοπιτάκια

Back to school συνταγή: Στριφτά πατατοπιτάκια

Συνταγή για νόστιμα πατατοπιτάκια ρολό

Bigstock

Μια συνταγή που θα λατρέψουν όχι μόνο τα παιδιά σα αλλά και εσείς.

Η εποχή που περιμέναμε έφτασε! Τα παιδιά αρχίζουν σχολείο. Μαζί με το σχολείο αρχίζουν και οι επιπλέον μαγειρικές μας. Πίτες, πιτάκια, σφολιατοειδή, συνταγές με ένα, δύο, τρία, max τέσσερα υλικά έχουν την τιμητική τους και δημιουργούνται για έναν και μόνο λόγο. Για να μπουν στο ταπεράκι.

Μια από αυτές τις συνταγές είναι και αυτή εδώ: νόστιμα στριφτά πατατοπιτάκια που θα κρατήσουν χορτάτα τα παιδιά μέχρι το μεσημέρι που θα επιστρέψουν στο σπίτι.

Ακολουθούν τα υλικά και η διαδικασία παρασκευής

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.τ.γ. ξερή μαγιά
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • αλάτι
  • μια πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 2 μεγάλες βρασμένες πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

Για την επάλειψη:

  • 1 αυγό

Βήματα

  • Σε ένα μπολ, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τη μαγιά και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  • Αφήστε να ενεργοποιηθεί για λίγο η μαγιά και έπειτα βάλτε σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας.
  • Προσθέστε το λάδι και συνεχίστε το ζύμωμα.
  • Αφού έχετε μια αφράτη και μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας, αφήστε τη στο μπολ, σκεπάστε τη και αφήστε τη στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  • Πάρτε τις βραστές πατάτες και με ένα πιρούνι πιέστε τις.
  • Προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο. Ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη.
  • Αφού φουσκώσει η ζύμη σας, με έναν πλάστη ανοίξτε τη όπως, θα ανοίγατε τη ζύμη για πίτσα.
  • Απλώστε από επάνω το μείγμα της πατάτας και ρολάρετε.
  • Έπειτα, κόψτε με ένα μαχαίρι το ρολό σε κομμάτια.
  • Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα ταψί, όπου πρώτα θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Αφήστε ένα ικανοποιητικό διάστημα, μεταξύ των κομματιών.
  • Χτυπήστε το αυγό και με ένα πινέλο περάστε όλα τα πατατοπιτάκια.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved