Back to school συνταγή: Τοματοπιτάκια σφολιάτας με τυρί

Back to school συνταγή: Τοματοπιτάκια σφολιάτας με τυρί
Τοματοπιτάκια με σφολιάτα Bigstock

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ιδανική για κολατσιό στο σχολείο.

Τα παιδιά θέλουν στο σχολείο για κολατσιό νόστιμα και μικρά γεύματα. Γεύματα που θα τα κρατήσουν υγιή και φυσικά χορτάτα μέχρι την ώρα του μεσημεριανού. Σήμερα η συνταγή που θα σας δώσουμε είναι γρήγορη, εύκολη και με λίγα υλικά.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, παρακάτω:

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 1 συσκευασία σφολιάτας
  • 1 κούπα τοματίνια
  • φέτα ή γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αυγό για την επάλειψη

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC
  • Απλώστε τη σφολιάτα και με ένα μαχαίρι κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Με ένα ποτήρι, πατήστε ελαφρά ώστε να δημιουργήσετε έναν κύκλο εσωτερικά.
  • Με ένα μαχαίρι τόσο από τη μια γωνία (επάνω δεξιά) και την άλλη γωνία (κάτω αριστερά) χαρακώστε τη ζύμη 1 εκατοστό από την εσωτερική πλευρά.
  • Κόψτε τα τοματίνια και τοποθετήστε τα στο κέντρο της σφολιάτας.
  • Πασπαλίστε με το τυρί.
  • Περάστε με το αυγό από πάνω τη σφολιάτα και γυρίστε τα κομμένες γωνίες, όπως φαίνεται και στη κεντρική φωτογραφία.
  • Ψήστε για 12-15 λεπτά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved