Σπιτικά πολύχρωμα δημητριακά (fruit loops) για παιδιά

Σπιτικά πολύχρωμα δημητριακά (fruit loops) για παιδιά

Συνταγή για σπιτικά πολύχρωμα δημητριακά

Bigstock

Μια συνταγή που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας.

Θέλουν τα παιδιά σας πολύχρωμα δημητριακά αλλά εσείς τα αποφεύγετε; Δεν χρειάζεται να το κάνετε πια γιατί μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες στο σπίτι. Παρακάτω ακολουθεί μια gluten free συνταγή που τόσο τα μικρά σας, όσο και εσείς θα λατρέψετε.

Extra notes

🍒 Όπου σκόνη αποξηραμένων φρούτων μπορείτε να βάλετε όποια αρέσει σε εσάς.

🍒 Αν θέλετε να φτιάξετε 2 ή 3 διαφορετικές γεύσεις θα πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια συνταγή με μόνη αλλαγή τη σκόνη αποξηραμένων φρούτων.

πηγή: glutenfreeonashoestring.com

Προετοιμασία: 30'

Eκτέλεση: 11'

Υλικά

  • 140 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.τ.γ. ξανθάνη
  • 2 κ.τ.σ. corn flour
  • 2 κ.τ.σ. βουτυρόγαλο
  • 50 γραμμ. αποξηραμένες φράουλες
  • 1/8 κ.τ.γ. αλάτι
  • 3/4 κ.τ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.τ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 7 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γραμμ. φυτίνη (λιωμένη)
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Βήματα

  • Αλέστε στο μπλέντερ τα αποξηραμένα φρούτα πολύ καλά μέχρι να έχετε μια υφή πούδρας ή άλευρου.
  • Αφού φτιάξετε τα άλευρα (σκόνη) αποξηραμένων φρούτων βάλτε τον φούρνο να ζεσταίνεται στους 160 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα ταψί τοποθετήστε λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι, την ξανθάνη, το corn flour, το βουτυρόγαλο, το αλάτι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη αλεθμένης φράουλας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέστε έπειτα το μαγειρικό λίπος, την κρέμα γάλακτος (ή γάλα) και ζυμώστε.
  • Χωρίστε το μείγμα σε μπολ και συμπληρώστε τη σκόνη αποξηραμένων φρούτων. Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχετε μια ομοιόμορφη (σε χρώμα) ζύμη.
  • Αν η ζύμη σας μοιάζει να είναι σφιχτή, συμπληρώστε λίγο γάλα ενώ αν είναι αρκετά μαλακή πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη.
  • Ανοίξτε τη κάθε ζύμη με έναν πλάστη (πάχους της επιλογής σας) και με μια μύτη από τα κορνέ σας, φτιάξτε κυκλάκια. Κάντε μια τρύπα στη μέση από το κάθε κυκλάκι σας και τοποθετήστε στη λαδόκολλα.
  • Αφού γεμίσει το ταψί σας, ψήστε για περίπου 4 λεπτά.
  • Έπειτα κουνήστε τα ελαφρώς και βάλτε τον φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου και αφήστε τα για περίπου 7 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Αφαιρέστε από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν καλά επάνω στη λαδόκολλα.
  • Αποθηκεύστε σε ένα αεροστεγές μπολ μέχρι να τα καταναλώσετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved