Strudel βύσσινο με παγωτό βανίλια

Strudel βύσσινο με παγωτό βανίλια

Συνταγή για νόστιμη συνταγή στρούντελ με βύσσινο και παγωτό

Bigstock

Ένα γλυκό... «του ονείρου» που λέμε και εμείς.

Σίγουρα τα παγωτά έχουν την τιμητική τους, όμως και το βύσσινο έχει την τιμητική του και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνδυαστούν και τα δύο μέσα από μια λαχταριστή συνταγή για strudel.

Με λίγα και απλά υλικά, αν είσαι «μανούλα» στη μαγειρική και πιάνουν έστω και λίγο τα χέρια σου, μπορείς να διαπρέψεις και στη ζαχαροπλαστική και μάλιστα μέσα από αυτή την απίθανη συνταγή, που σου εγγυόμαστε ότι θα φτιάξεις μέσα σε χρόνο dt. Ούτε εσύ δεν θα το πιστεύεις στο τέλος ότι ευθύνεσαι για αυτό το απίθανο γλυκάκι.

Ακολουθούν τα υλικά και η διαδικασία παρασκευής.

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 1 συσκευασία σφολιάτας
  • 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
  • 1 κ.τ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 αβγό (για επάλειψη)
  • παγωτό βανίλια (για το σερβίρισμα)

Βήματα

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κομπόστα βύσσινο και το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται καλά και να πήζει.
  • Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμη κορν φλάουρ, αφού πρώτα το διαλύσετε σε 1 κ.τ.σ. νερό.
  • Αφού χυλώσει αρκετά η κομπόστα βύσσινο, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Έπειτα βγάλτε τη σφολιάτα από το ψυγείο. Ανοίξτε το φύλλο και γεμίστε με το κρύο μείγμα βύσσινο.
  • Τυλίξτε ή ρολάρετε και βάλτε σε λαδόκολλά που θα έχετε τοποθετήσει επάνω την σφολιάτα σας.
  • Χτυπήστε το αυγό και με ένα πινέλο περάστε τη σφολιάτα.
  • Ψήστε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω. Μόλις ψηθεί καλά και πάρει ένα χρυσό χρώμα, βγάλτε από την κουζίνα και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Κόψτε σε κομμάτια, σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και προσθέστε το παγωτό.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved