Υγιεινή μαρμελάδα ροδάκινο με τρία υλικά

Υγιεινή μαρμελάδα ροδάκινο με τρία υλικά

Πως να κάνεις μαρμελάδα ροδάκινο με σπόρους chia

Bigstock

Με σπόρους chia χωρίς ζάχαρη.

Μετά τη μαρμελάδα φράουλα με σπόρους chia, σειρά έχει η μαρμελάδα ροδάκινο με σπόρους chia και δύο ακόμη υλικά, που το ένα σίγουρα το μαντεύετε και δεν είναι άλλο από τα ροδάκινα. Γιατί μαρμελάδα ροδάκινο, χωρίς το βασικό υλικό δεν γίνεται.

Πρόκειται για μια υγιεινή συνταγή, χωρίς ζάχαρη ή πηκτίνη, που γίνεται εύκολα.

Διανύουμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας πολλά καλοκαιρινά φρούτα όπως οι φράουλες, τα κεράσια, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα. Με τα φρούτα μπορεί κανείς να φτιάξει πολλά πράγματα. Από smoothies και παγωτά μέχρι κεκάκια και μαρμελάδες.

Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε νόστιμη μαρμελάδα ροδάκινο. Τα φυσικά σάκχαρα που περιέχει μπορούν να αντικαταστήσουν κάποια από τα σάκχαρα που λαμβάνετε στη διατροφή σας. Από ένα μεσαίου μεγέθους ροδάκινο θα πάρετε περίπου 60 θερμίδες, 1 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. φυτικών ινών, 1 γρ. λίπους, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, κάλιο, μαγγάνιο.

Μαρμελάδα ροδάκινο χωρίς ζάχαρη με τρία υλικά

3 υλικά για να φτιάξεις μαρμελάδα ροδάκινο με σπόρους τσία

Bigstock

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 4 κούπες φρέσκα ροδάκινα σε κομμάτια (χωρίς τη φλούδα)
  • 3 κ.τ.σ. μέλι
  • 5 κ.τ.γ. σπόρους τσία (chia)

Βήματα

  • Πάρτε ένα κατσαρολάκι και βάλτε μέσα τα ροδάκινα και το μέλι.
  • Βάλτε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Καθώς τα ροδάκινα αρχίζουν να μαλακώνουν, ανακατέψτε τα να βγάλουν τους χυμούς τους.
  • Αφού μαλακώσουν αρκετά και αρχίσουν να διαλύονται, προσθέστε τους σπόρους chia. Οι σπόροι θα γεμίσουν με φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και ω-3 λιπαρά οξέα τη μαρμελάδα σας.
  • Αφήστε το μείγμα να έρθει σε βρασμό. Ανακατεύετε συνεχώς. Χρησιμοποιήστε ένα πρες πουρέ ή ένα ραβδομπλέντερ για να λιώσετε περισσότερο τα ροδάκινα.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα σας για 15-20 λεπτά ή μέχρι να έχετε ένα μείγμα που θα θυμίζει μαρμελάδα.
  • Αφαιρέστε το κατσαρολάκι και βάλτε τη μαρμελάδα σε ένα βαζάκι. Αφήστε τη να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφού κρυώσει καλά, σκεπάστε τη και βάλτε τη στο ψυγείο. Απολαύστε τη επάνω στο ψωμί, τα κράκερ ή τα pancakes που θα φτιάξετε για πρωινό.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved