Κέικ με παντζάρι και frosting βανίλιας – Νοστιμότατο και υγιεινό

Κέικ με παντζάρι και frosting βανίλιας – Νοστιμότατο και υγιεινό

Κέικ με παντζάρι και κρέμα βανίλια

Bigstock

Μία εύκολη συνταγή για κέικ που εκτός από νόστιμο είναι και υγιεινό.

Το παντζάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα πολύτιμα συστατικά. Είναι ένα θρεπτικό με πολλαπλά οφέλη για την καρδιά, το μυαλό και τους μυς και αξίζει μία θέση στη διατροφή ενηλικών και παιδιών.

Υπάρχουν πάμπολλες συνταγές με παντζάρια και από τις πιο δημοφιλείς των τελευταίων ετών είναι αυτές για κέικ παντζαριού. Το κέικ παντζαριού είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από ένα κλασικό κέικ και το κόκκινο λαχανικό δίνει στο γλυκό έδεσμα ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Πηγή συνταγής: delscookingtwist.com

https://www.instagram.com/p/CbuyaB7rNIp

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

Για το κέικ

  • 2-3 παντζάρια ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ¾ φλιτζάνια σπορέλαιο (180 ml)
  • ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη (90 γραμμάρια)
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη (100 γραμμάρια)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 ¼ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (150 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Ελάχιστο αλάτι

Για το frosting βανίλιας

  • 1 φλιτζάνι (225 γραμμάρια) τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου (120 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (100 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • Λίγο αλάτι

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 189 βαθμούς και στρώστε σε ένα ορθογώνιο ταχί διαμέτρου 23 x 23 εκατοστά αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάλτε τα παντζάρια στο multi και χτυπήστε τα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθούν. Πιέστε τα με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά.
  • Σε ένα μπολ βάλτε το λάδι, τις ζάχαρες και αυγά και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα στερεά υλικά και προσθέστε τα στο μπολ με τα υγρά. Ανακατέψτε ξανά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάλτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 25 με 30 λεπτά.
  • Για το frosting, σε ένα μπολ βάλτε το τυρί κρέμα και το βούτυρο και ανακατέψτε με το μίξερ για τρία περίπου λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το αλάτι έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα ανεβάστε την ταχύτητα και ανακατέψτε άλλα 3 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το κέικ αφήστε το να κρυώσει και έπειτα απλώστε την κρέμα από πάνω και ιδανικά βάλτε το κέικ για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved