Γρήγορο ψωμί κανέλας με γιαούρτι - Αφράτο και πεντανόστιμο

Γρήγορο ψωμί κανέλας με γιαούρτι - Αφράτο και πεντανόστιμο
Bigstock

Εύκολο σπιτικό ψωμί για κάθε ώρα της ημέρας.

Ξέρουμε πόσο σας αρέσουν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές για αυτό και είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε και αυτήν εδώ: Σπιτικό ψωμί κανέλας με γιαούρτι.

Μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Το μυστικό βρίσκεται στο καλό ζύμωμα και στις σωστές αναλογίες. Είναι ιδανικό για πρωινό, κολατσιό ή για κάθε ώρα.

psomi-kanelaw.JPG

Πηγή φωτογραφίας: a-kitchen-addiction.com

Πηγή συνταγής: a-kitchen-addiction.com

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

Για το ψωμί:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού bakingpowder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας – Μπορείτε να βάλετε και σπορέλαιο
  • ½ φλιτζάνι μέλι ή maple syrup
  • 1/3 φλιτζάνι γάλα – Μπορείτε να βάλετε και γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

Για τη γέμιση:

  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Για το γλάσο (προαιρετικά):

  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2-4 κουταλάκια του γλυκού γάλα.

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα δύο αλεύρια, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το γιαούρτι, το λάδι, το μέλι και το γάλα.
  • Προσθέστε το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με τα υγρά και ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίξτε το 1/3 της ζύμης στη φόρμα και πασπαλίστε με το1/3 του μείγματος ζάχαρης-κανέλας.
  • Στη συνέχεια ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης και από πάνω το 1/3 του μείγματος ζάχαρης κανέλας. Τέλος, ρίξτε από πάνω τη ζύμη που έχει απομείνει και το μείγμα.
  • Βάλτε ένα μαχαίρι στη ζύμη και περιστρέψτε το σταυρωτά.
  • Ψήστε για 40 με 50 λεπτά. Μην το παραψήσετε καθώς θα βγει πιο στεγνό από ό,τι πρέπει. Εάν θέλετε να προσθέσετε και το γλάσο, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύστε το στο ψωμί.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved