Μοιάζουν με δίπλες αλλά δεν είναι - Χριστουγεννιάτικο γλυκό για όλους

Μοιάζουν με δίπλες αλλά δεν είναι - Χριστουγεννιάτικο γλυκό για όλους
Bigstock

Συνταγή για νόστιμες, γρήγορες και διαφορετικές δίπλες.

Αυτή την περίοδο το σπίτι μυρίζει στην κυριολεξία Χριστούγεννα. Η ζάχαρη άχνη, η κανέλα, το γαρύφαλλο, το μέλι και το τριμμένο καρύδι έχουν την τιμητική τους.

Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και φυσικά οι δίπλες έχουν την τιμητική τους. Όλα τους γιορτινά και χριστουγεννιάτικα γλυκά. Όλα έχουν δική τους συνταγή και χρειάζεται μαστοριά, μαεστρία και «χέρι» για να πετύχει η γεύση τους.

Σε σχέση με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, που αρκετοί και αρκετές τα πετυχαίνουν, οι δίπλες θέλουν μαεστρία και ταλέντο. Αν μάλιστα έχεις όρεξη και εργαλεία; Μπορείς να τους δώσεις και όμορφο σχήμα και φυσικά να μοιάζουν με φουσκωτές δαντέλες.

Μια τέτοια συνταγή θα σας δώσουμε σήμερα. Όχι δεν είναι η κλασική συνταγή για δίπλες. Είναι μια γρήγορη εκδοχή τους, που μάλιστα εντυπωσιάζει.

Δείτε παρακάτω τα υλικά και το βίντεο της παρασκευής τους.

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 κ.τ.γ. ξίδι
  • 1 κ.τ.σ. ανθόνερο
  • 120 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι και τριμμένα καρύδια για τη διακόσμηση

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το ξίδι και το ανθόνερο.
  • Ανακατέψτε καλά (φορώντας ένα γάντι). Ρίξτε σιγά σιγά το νερό καθώς ζυμώνετε (μπορεί να μην χρειαστεί όλο το νερό, μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο).
  • Μοιράστε τη ζύμη σε τέσσερα ίδια μέρη.
  • Τυλίξτε τα σε μεμβράνη.
  • Πάρτε το ένα μπαλάκι ζύμης και με έναν πλάστη ανοίξτε ένα φύλλο, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
  • Κόψτε σε ένα τετράγωνο τη ζύμη και πασπαλίστε με λίγο κορν φλάουρ.
  • Ρολάρετε (δημιουργώντας μια φλογέρα) και κολλήστε την άκρη με λίγο νερό.
  • Κόψτε το ρολάκι σε μικρότερα κομμάτια (όπως στο βίντεο) και περάστε ξανά από πάνω με τον πλάστη.
  • Όσο κάνετε αυτή τη διαδικασία, βάλτε το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά.
  • Βάλτε τα πιτάκια σας στο λάδι και τηγανίστε.
  • Αφαιρέστε, βάλτε επάνω σε ένα χαρτί που θα ρουφήξει το περίσσιο λάδι και τέλος σερβίρετε με μέλι και τριμμένα καρύδια.
  • Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και τα τα άλλα ζυμαράκια.
  • Οι πιο εύκολες και νόστιμες δίπλες που θα φτιάξετε. Το σχήμα τους θα εντυπωσιάσει και σίγουρα θα σας παινέψουν για το κατόρθωμά σας.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved