Σοκολατάκια γεμιστά με τριμμένα μπισκότα και καρύδια

Σοκολατάκια γεμιστά με τριμμένα μπισκότα και καρύδια
Bigstock

Ένα νόστιμο κέρασμα που μπορείτε να φτιάξετε σήμερα κιόλας.

Τα Χριστούγεννα έρχονται και οι λιχουδιές δεν γίνεται να λείπουν από το σπίτι σας, ειδικά αν έχετε παιδιά.

Με τις χριστουγεννιάτικες διακοπές να βρίσκονται προ των πυλών, είναι καιρός να σκέφτεστε κάποιες διασκεδαστικές και εύκολες χριστουγεννιάτικες συνταγές που μπορείτε να αρχίσετε να φτιάχνετε από σήμερα κιόλας. Τα παιδιά σας μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι βοηθοί στην κουζίνα και να δημιουργήσετε νόστιμα εορταστικά σνακ ώστε να τα απολαύσετε όλοι μαζί.

Μία πανεύκολη συνταγή που μπορούν να φτιάξουν ακόμη και μόνα τους τα παιδιά, έχοντας μόνο μια μικρή βοήθεια από εσάς, είναι αυτά τα εδώ τα λευκά σοκολατάκια που είναι γεμιστά με καρύδια και μπισκότα.

Δείτε παρακάτω τα υλικά καθώς και βίντεο με την παρασκευή τους.

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 1 κούπα καρύδια
  • 120 γραμμάρια μπισκότα digestive
  • 4 κ.τ.σ. σιρόπι καραμέλας
  • 1 κ.τ.σ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι βανίλια-ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα (μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη)
  • 2 κ.τ.σ. σπορέλαιο
  • μαύρη κουβερτούρα προεραιτικά

Βήματα

  • Σε ένα μπλέντερ τρίψτε τα καρύδια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Έπειτα τρίψτε στο μπλέντερ τα μπισκότα. Βάλτε τα και αυτά στο μπολ με τα καρύδια.
  • Προσθέστε το σιρόπι καραμέλας, το βούτυρο, το φακελάκι ζάχαρη-βανίλια, το αλάτι και ζυμώστε καλά.
  • Πάρτε θήκες σιλικόνης που έχετε για παγάκια ή για σοκολατάκια.
  • Λιώστε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο.
  • Βάλτε λίγο σοκολατένιο μείγμα στις θήκες σιλικόνης και παγώστε στο ψυγείο. (μην γεμίσετε την κάθε θήκη, απλά περάστε με σοκολάτα την επιφάνεια όπως φαίνεται και στο βίντεο)
  • Έπειτα βάλτε το μπισκότο και καλύψτε με λευκή σοκολάτα.
  • Τοποθετήστε ξανά στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  • Μετά ξεφορμάρετε τα σοκολατάκια σας.
  • Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με λίγη μαύρη σοκολάτα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved