Ανακατέψτε μπανάνες με καρύδια και φτιάξτε το πιο νόστιμο κέικ (vid)

Ανακατέψτε μπανάνες με καρύδια και φτιάξτε το πιο νόστιμο κέικ (vid)
Bigstock

Σε 5 λεπτά έχετε έτοιμη ζύμη για κέικ και μέσα σε 35 λεπτά λαχταριστό σοκολατένιο κέικ που θα σας ξετρελάνει.

Έχετε 3 μπανάνες και μια χούφτα καρύδια; Τότε ρίξτε τα σε ένα τηγάνι και φτιάξτε το πιο νόστιμο και εύκολο κέικ. Ναι, ναι αλήθεια σας λέμε. Και εμείς, βλέποντας το βίντεο δεν περιμέναμε το αποτέλεσμα να είναι τόσο εντυπωσιακό. Μάλιστα φεύγοντας από το γραφείο θα περάσουμε από ένα σουπερμάρκετ για να αγοράσουμε λίγα καρύδια (μόνο αυτά μας λείπουν) και θα το φτιάξουμε και εμείς.

Δείτε στο βίντεο πόσο εύκολα θα το φτιάξετε και σημειώστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε.

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

  • 3 μπανάνες
  • 1/2 κούπα καρύδια
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο
  • 2 αβγά
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι βανίλια-ζάχαρη
  • 1/4 κούπας σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 160 με 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.τ.σ. κακάο (άγλυκο)
  • 1 κ.τ.σ.baking powder
  • λίγη άχνη για το σερβίρισμα

Βήματα

  • Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε της σε ροδέλες. Βάλτε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τις.
  • Σε ένα τηγάνι βάλτε τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέστε το βούτυρο. Αφού λιώσει και αυτό προσθέστε τις μπανάνες.
  • Ανακατέψτε και προσθέστε τα καρύδια. Σβήστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάλτε τα αβγά, το αλάτι, το φακελάκι βανίλιας-ζάχαρης και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε το σπορέλαιο και ανακατέψτε ξανά.
  • Βάλτε έπειτα το γάλα, ανακατέψτε και προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, το baking, κοσκινίζοντάς το.
  • Ανακατέψτε το μείγμα σας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη και ρίξτε μέσα τις μπανάνες με τα καρύδια που είχατε αφήσει στην άκρη.
  • Ανακατέψτε για τελευταία φορά και βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ που θα έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-35 λεπτά.
  • Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα και αφού βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει.
  • Αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και απολαύστε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved