Με μία κούπα βρόμη, 3 μήλα και μερικά ακόμη υλικά φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα

Με μία κούπα βρόμη, 3 μήλα και μερικά ακόμη υλικά φτιάξτε την πιο νόστιμη μηλόπιτα
Bigstock

Φθινοπώριασε και την τιμητική τους έχουν τα μήλα και οι κολοκύθες.

Τι πιο νόστιμο από ένα άκρως φθινοπωρινό γλυκάκι. Σήμερα φτιάχνουμε μηλόπιτα με μια διαφορετική συνταγή.

Είναι εύκολη στην παρασκευή της και εσείς σίγουρα θα τη λατρέψετε. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας.

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 40'

Υλικά

  • 3 μήλα
  • 3 αβγά
  • 130 γραμμάρια βούτυρο
  • 5 κ.τ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες (κάψουλες)
  • 1 κούπα αλεύρι βρόμης
  • 1 κ.τ.γ. baking powder

Βήματα

  • Πλύνετε τα μήλα, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  • Πάρτε ένα στρογγυλό (μεσαίου μεγέθους ταψάκι) και τοποθετήστε μέσα λαδόκολλα.
  • Βουτυρώστε το ταψί με 2-3 κουταλιές της σούπας επιπλέον βούτυρο, πασπαλίστε με 3 κ.τ.σ ζάχαρη και βάλτε μέσα τα μήλα. Στύψτε μισό λεμόνι και αφήστε στην άκρη.
  • Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε τα μήλα με καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια. Ό,τι σας αρέσει.
  • Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια. Χτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι να αφρατάψει.
  • Έπειτα ρίξτε τα αβγά ένα τη φορά. Τέλος βάλτε μια πρέζα αλάτι, το αλεύρι βρόμης (αφού το κοσκινίσετε), το baking powder. Ανακατέψτε καλά.
  • Πάρτε το ταψί και πριν ρίξετε τη ζύμη επάνω από τα μήλα σας βάλτε λίγη κανέλα.
  • Ρίξτε τη ζύμη, σκεπάστε τα μήλα καλά και ψήστε στους 180°C για 40 λεπτά.
  • Πριν το βγάλετε από τον φούρνο δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα. Αφού είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετε τη μηλόπιτά σας.
  • Αναποδογυρίστε και απολαύστε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved