Εύκολη μηλόπιτα με ψωμί στο πυρέξ (βίντεο)

Εύκολη μηλόπιτα με ψωμί στο πυρέξ (βίντεο)
Bigstock

Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τις γιορτές που πλησιάζουν.

Είναι γευστική και το πιο σημαντικό, πανεύκολη.

Ο συνδυασμός μήλου κανέλας είναι μοναδικός χώρια που θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας.

Από τη στιγμή που θα τη φτιάξετε, ένα είναι βέβαιο. Δεν θα μείνει ψίχουλο.

Να θυμάστε ότι αν το ψωμί είναι μπαγιάτικο τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα, ενώ αν θέλετε να το αντικαταστήσετε με ψωμί του τοστ θα επιλέξετε μικρότερο πυρέξ.

Δείτε όλη τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 40'

Υλικά

  • 12-15 φέτες ψωμί ή τοστ
  • 3 μεγάλα μήλα
  • 2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • 12 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο

Για την επικάλυψη

  • 6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Βήματα

  • Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια.
  • Βουτυρώνουμε το πυρέξ και στρώνουμε τα κομμάτια ψωμιού και προσθέτουμε τα μήλα.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα περιχύνουμε πάνω από το ψωμί και τα μήλα.
  • Σκεπάζουμε το πυρέξ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Ιδανικά όλο το βράδυ. Φυσικά μπορούμε να το βάλουμε στο φούρνο χωρίς αναμονή ,αρκεί να ανακατέψουμε καλά τα υλικά ώστε το ψωμί να απορροφήσει τα υλικά.
  • Ετοιμάζουμε την επικάλυψη με καστανή ζάχαρη αναμειγνύοντας όλα τα υλικά και την πασπαλίζουμε με τα χέρια στο γλυκό.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ( μπορεί και λιγότερο ανάλογα με τον φούρνο).
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved