Φανταστικό γλύκισμα με σοκολάτα και καρύδα

Φανταστικό γλύκισμα με σοκολάτα και καρύδα
ut Bigstock

Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας με καρύδα.

Ξέρουμε ότι σας αρέσουν οι γρήγορες συνταγές, που έχουν λίγα υλικά και μπορείτε να φτιάξετε σε χρόνο dt. Όπως αυτή εδώ. Που είναι ό,τι πρέπει για τις λιγούρες που έχετε εσείς ή τα παιδιά και μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τα οφέλη της καρύδας

Η καρύδα προσθέτει γεύση σε αρκετά φαγητά και γλυκά, όπως πίτες, μπισκότα, σούπες και πιάτα με γαρίδες, παρέχοντας βασικές βιταμίνες και μέταλλα.

Η τριμμένη καρύδα περιέχει 33 γραμμάρια λίπους και 40 γραμμάρια ζάχαρης ανά μία μερίδα (1 φλιτζάνι του τσαγιού), γεγονός που μειώνει σημαντικά τη θρεπτική αξία της.

Μεταξύ άλλων όμως η τριμμένη καρύδα έχει φυτικές ίνες, ψευδάργυρο και σίδηρο. Θρεπτικά συστατικά που είναι χρήσιμα για τον οργανισμό.

Γλύκισμα έτοιμο σε 5'

Όταν ένα παιδί θέλει ένα δροσιστικό γλυκάκι, η μαμά ξέρει ακριβώς τι να κάνει. Να βγάλει τα υλικά από το ντουλάπι και να φτιάξει το πιο λαχταριστό γλυκάκι.

Αυτή την εύκολη συνταγή θα την κάνετε σίγουρα παντός καιρού! Είναι γλυκιά, αλλά και ελαφριά, ό,τι πρέπει για μετά το κυρίως γεύμα. Και το κυριότερο; Δεν θέλει ψήσιμο!

Προετοιμασία: 5'

Υλικά

  • 150 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ‏τριμμένη καρύδα
  • 80 γρ. ‏ζάχαρη
  • 125 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος

Βήματα

  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την καρύδα. Κατόπιν φτιάξτε μικρά μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί/φόρμα που έχετε απλώσει λαδόκολλα στη βάση του. Αφήστε τα να παγώσουν στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον.
  • Ύστερα λιώστε τη σοκολάτα και βουτήξτε κάθε μπαλίτσα καρύδας και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα. Τοποθετήστε την πιατέλα στο ψυγείο για ακόμη μία ώρα πριν τα σερβίρετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved