Τρομερό παγωτό φιστίκι-αβοκάντο χωρίς ζάχαρη

Τρομερό παγωτό φιστίκι-αβοκάντο χωρίς ζάχαρη
Bigstock

Παγωτό φιστίκι-αβοκάντο: Υγιεινή γεύση δροσιάς με ελάχιστες θερμίδες

Το παγωτό είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα όλων των παιδιών.

Το σπιτικό παγωτό είναι φρέσκο, νόστιμο και πιο υγιεινό. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τις γεύσεις ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξετε.

Όμως, συχνά τα παιδιά δεν δείχνουν να ενθουσιάζονται με το παγωτό που φτιάξατε γιατί όπως λένε, δεν είναι ίδιο με το έτοιμο. Δεν έχει παρόμοια υφή και συχνά έχει κρυστάλλους.

Προκειμένου το σπιτικό παγωτό σας να είναι …ασυναγώνιστο μοιραζόμαστε μαζί σας ορισμένα απλά μυστικά:

  • Καλά υλικά
  • Αν χρησιμοποιήσετε φρούτα, προσέξτε να είναι φρέσκα, ώριμα και σε καλή κατάσταση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι φρούτα θέλετε, κόψτε όμως σε κομμάτια και μαλακώστε τα για λίγο σε χαμηλή φωτιά.
  • Παγώστε το μπολ
  • Κρατήστε το κρεμώδες
  • Φροντίστε να μουλιάσετε σε κρύο νερό τη ζελατίνα που χρειάζεται το παγωτό για να πήξει και μετά να τη λιώσετε σε μπεν – μαρί.
  • Χτυπήστε το αρκετές φορές με το μίξερ

Παγωτό φιστίκι-αβοκάντο

Αυτή η γεύση παγωτού είναι ό,τι πιο ξεχωριστό θα έχετε δοκιμάσει ποτέ, και το σημαντικό είναι ότι θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας, και θα γλυκάνει και θα δροσίσει όλη την οικογένεια.

Δείτε την πιο απολαυστική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Προετοιμασία: 15'

Υλικά

Για το παγωτό:

  • 100 γρ. κελυφωτά φιστίκια (καθαρισμένα)
  • 450 γρ. ώριμο αβοκάντο (καθαρισμένο)
  • ½ κ.γ. ξύσμα από λεμόνι (ακέρωτο και βιολογικό)
  • 3 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 150 γρ. γάλα καρύδας
  • 3 κ.γ. υγρή στέβια

Βήματα

Για το παγωτό:

  • Βάλε τα φιστίκια μέσα στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν μια λιπαρή πάστα και να αποκτήσουν παρόμοια υφή με το φιστικοβούτυρο.
  • Στη συνέχεια, πρόσθεσε το αβοκάντο, αφού πρώτα το έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια. Χτύπησε ξανά όλα τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν ομοιόμορφα.
  • Τώρα προσθέσε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το γάλα καρύδας και την υγρή στέβια, ξαναχτύπησέ τα όλα μαζί και το μείγμα σου είναι έτοιμο!
  • Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσεις το μείγμα σου στην παγωτομηχανή. Σε περίπτωση που δεν διαθέτεις παγωτομηχανή, μπορείς να βάλεις το παγωτό μέσα σ’ ένα μπολ με καπάκι, κατά προτίμηση μεταλλικό.
  • Τέλος, βάλε το μπολ στην κατάψυξη για μισή ώρα και στη συνέχεια ανακάτεψε καλά το μείγμα με έναν αυγοδάρτη. Ξαναβάλε το μπολ στην κατάψυξη, άφησε το για 40 λεπτά και ανακάτεψε ξανά. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές προκειμένου το παγωτό να παγώσει ομοιόμορφα και να αποκτήσει μια βελούδινη υφή.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved