Ανοιχτή γλυκιά πίτα με αχλάδια - Ένα άκρως καλοκαιρινό γλυκό

Ανοιχτή γλυκιά πίτα με αχλάδια - Ένα άκρως καλοκαιρινό γλυκό
Bigstock

Πιο νόστιμη πίτα από αυτή δεν έχετε φτιάξει ξανά. 

Τα αχλάδια έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι και εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή στα τεφτέρια μας για να τη φτιάξετε.

Τι αχλάδια να χρησιμοποιήσετε; Ό,τι έχετε, ό,τι βρείτε. Γίνεται εξίσου νόστιμη αν χρησιμοποιήσετε κοντούλες είτε κρυστάλλια.

Αυτή η πίτα με αχλάδια εκτός από νόστιμη είναι και εντυπωσιακή μιας και είναι ανοιχτή. Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση, παρακάτω.

έξτρα σημείωση: Αν δεν σας αρέσουν τα αχλάδια μπορείτε να φτιάξετε αυτή την ανοιχτή πίτα με βύσσινα, κόκκινα μούρα, ροδάκινα ή ακόμη και μήλα.

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 40'

Υλικά

για τη ζύμη

  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 140 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • μια πρέζα αλάτι

για τη γέμιση

  • 5 - 6 αχλάδια πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες (αν σας αρέσει μπορείτε να κρατήσετε τη φλούδα)
  • 1 κ.τ.σ. ψιλή καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.τ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.τ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Βήματα

  • Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το βούτυρο. Τρίψτε με τα δάχτυλα και προσθέστε το αυγό.
  • Ζυμώστε καλά. Αν δείτε ότι δεν έχετε μια μαλακή ζύμη προσθέστε λίγο νερό με τα δάχτυλα αν χρειαστεί.
  • Τυλίξτε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήστε στην άκρη για μισή ωρίτσα περίπου.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα αχλάδια τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη κανέλα. Ανακατέψτε με τα χέρια και αφήστε στην άκρη.
  • Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε τη με τα δάχτυλα δημιουργώντας έναν κύκλο.
  • Βάλτε τη ζύμη σε ένα ταψί που θα έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Στο κέντρο της ζύμης απλώστε το μείγμα με τα αχλάδια. Αφήστε χωρίς μείγμα τις άκρες για να τις διπλώσετε.
  • Αν θέλετε η ζύμη σας να "γυαλίσει" μπορείτε να αλείψετε λίγο αυγό με ένα πινελάκι.
  • Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Σερβίρετε τη πίτα ζεστή, με ζάχαρη άχνη ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved