Μαθήματα ζωής: Πώς βάζουμε όρια στα παιδιά το καλοκαίρι;

Καλοκαιράκι επιτέλους! Έχουμε αρχίσει και σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές μετά από έναν δύσκολο χειμώνα! Θέλουμε να χαλαρώσουμε και να περάσουμε όμορφες και ανέμελες στιγμές.

Μαρίνα Μόσχα
Μαθήματα ζωής: Πώς βάζουμε όρια στα παιδιά το καλοκαίρι;

Το ίδιο και το παιδί μας, όπου διακοπές σηματοδοτούν εκείνο το χρονικό διάστημα που έχει τη δυνατότητα να παίξει ανενόχλητο, να κοινωνικοποιηθεί, να κάνει διαφορετικά πράγματα από αυτά που έκανε όλο το χειμώνα.

Για να περάσουμε όμως όλοι μας εξίσου καλά, μικροί και μεγάλοι, μην ξεχνάμε πως χρειάζεται και χαλάρωση αλλά και οριοθέτηση! Ναι, η οριοθέτηση είναι απαραίτητη για να χαρούμε την περίοδο αυτή, καθώς δίνει ένα πρόγραμμα – χαλαρό πρόγραμμα – χωρίς να έχουμε διάφορα …παρατράγουδα!

Πως θα αποφύγουμε τη σύγχυση, την ένταση και τους καυγάδες που κάθε άλλο παρά απολαυστικοί είναι; Και η γκρίνια που ακολουθεί μετά;

Για να προλάβουμε τέτοιου είδους …δύσκολες καταστάσεις, αγαπητοί γονείς, μην ξεχνάτε τη μαγική αυτή λεξούλα: οριοθέτηση! Σήμερα θα σας μιλήσω για το πώς μπορούμε να βάλουμε όρια στα παιδιά την περίοδο του καλοκαιριού.

Δείτε τι έχω να σας πω στο βίντεο που ακολουθεί:




Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved