Μαθήματα ζωής: Πώς ενημερώνουμε ένα κορίτσι για την πρώτη σεξουαλική επαφή; (vid)

Η αλήθεια είναι, πως τα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου, έχουν ανάγκη να συζητούν και να επικοινωνούν ουσιαστικά και ανοιχτά με τους γονείς τους.

Μαρίνα Μόσχα
Μαθήματα ζωής: Πώς ενημερώνουμε ένα κορίτσι για την πρώτη σεξουαλική επαφή; (vid)

Τώρα, στο ερώτημα με ποιον τρόπο ακριβώς μπορούν οι γονείς να μιλήσουν στην κόρη τους για την πρώτη της φορά, είναι σημαντικό να έχουν στο μυαλό τους, πώς αυτή είναι μία συζήτηση, που θα πρέπει ιδανικά να γίνει από τους ομόφυλους γονείς, δηλαδή ανάμεσα στην μητέρα και στην κόρη.

Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, αυτή η κουβέντα μπορεί να γίνει είτε με τον πατέρα, εφόσον βρίσκεται κοντά στο κορίτσι και είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσουν, είτε με κάποιο άλλο πρόσωπο, που το παιδί εμπιστεύεται και μπορεί να νιώσει άνετα μαζί του να συζητήσει.

Η καλύτερη ηλικία για να μιλήσουν οι γονείς στην κόρη τους για την πρώτη της φορά είναι από την έναρξη της ήβης και μετά, δηλαδή από τα 11-12 χρόνια του παιδιού. Ένα κορίτσι σε αυτήν την ηλικία θα έχει αρχίσει ήδη να βιώνει τις ορμονικές αλλαγές, τις σωματικές αλλά και ψυχολογικές μεταβολές και θα είναι πλέον έτοιμο να ακούσει και να κατανοήσει τι να περιμένει στην πρώτη του φορά.

Πώς λοιπόν μιλάμε σ΄ένα κορίτσι για την πρώτη φορά; Απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί:






Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved