Μαθήματα ζωής: Γιατί σαν γονείς πρέπει να είστε τρυφεροί μπροστά στα παιδιά; (vid)

«Είναι σωστό να αγκαλιαζόμαστε και να φιλιόμαστε μπροστά στα παιδιά μας; Μήπως τους κάνει κακό αυτή η εικόνα;»

Μαρίνα Μόσχα
Μαθήματα ζωής: Γιατί σαν γονείς πρέπει να είστε τρυφεροί μπροστά στα παιδιά; (vid)

Τα παιδιά στις μικρές ηλικίες λειτουργούν σαν μικρά σφουγγαράκια, απορροφούν ότι βρίσκεται γύρω τους.

Όταν λοιπόν βλέπουν τους γονείς τους να εκφράζουν τρυφερότητα ο ένας στον άλλον, ενισχύεται η αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς, νιώθουν δηλαδή ότι «η μαμά και ο μπαμπάς αγαπιούνται!» Και η λέξη αγάπη στο παιδικό μυαλουδάκι αναφέρεται σε ένα πολύ πλούσιο συναίσθημα, που δίνει πληρότητα στην παιδική ψυχούλα!

Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως οι γονείς για τα παιδιά είναι οι Θεοί τους, είναι εκείνοι που δίνουν παραδείγματα συμπεριφοράς που εκείνα αντιγράφουν, ταυτίζονται και μιμούνται. Έτσι, πέρα από την αίσθηση ασφάλειας, τα μικρά σας διαμορφώνουν και την αυριανή ερωτική συμπεριφορά και τον τρόπο έκφρασής της.

Βέβαια, υπάρχουν παιδιά που μπορεί να αντιδράσουν σε μία τέτοιου είδους έκφραση των γονιών μεταξύ τους και να σας «μαλώσουν», να «ξινίσουν» το μουτράκι τους ή να μπουν ανάμεσά σας για να σας διακόψουν. Δεν είναι περίεργη συμπεριφορά αυτή, καθώς όταν είναι μικρά, το αίσθημα της ζήλιας και της κτητικότητας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί γιατί είναι σημαντικό να βλέπουν τα παιδιά τους γονείς τους να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με τρυφερότητα στο βίντεο που ακολουθεί:



Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved