Μαθήματα Ζωής:30 μικρά πράγματα που σημαίνουν πολλά για τα παιδιά σας (vid)

Σήμερα θα μιλήσουμε για κάποια μικρά πραγματάκια που μπορεί να φαίνονται τόσο ασήμαντα για εσάς, είναι όμως τόσο μα τόσο σημαντικά για το παιδί σας!

Μαρίνα Μόσχα
Μαθήματα Ζωής:30 μικρά πράγματα που σημαίνουν πολλά για τα παιδιά σας (vid)

Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να φαίνονται τόσο ασήμαντα για εσάς, είναι όμως τόσο μα τόσο σημαντικά για το παιδί σας!

Το παιδικό χαμόγελο που θα εισπράξετε από τις παρακάτω δραστηριότητες και το παιχνιδάκι του «βγαίνουμε έξω από τα όρια» θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω και θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά στα παιδιά σας, ενισχύοντας έτσι το μεταξύ σας δέσιμο.

Για παράδειγμα βρείτε ένα moto που ταιριάζει στην οικογένειά σας και φτιάξτε μαγνητάκια ή μια ζωγραφιά μαζί με το μικρό σας που θα την βάλετε στην πόρτα του ψυγείου ή όπου αλλού θέλετε. Θα είναι το οικογενειακό σας σύνθημα πχ. «μπορούμε, θα το κάνουμε…, ένα χαμόγελο την ημέρα…» και θα το επικαλείστε κάθε φορά που το παιδί σας θα νιώθει κάπως πεσμένο ή αποθαρρημένο.

Αφήστε σημειώματα-έκπληξη στο κολατσιό που του δίνετε στο σχολείο, με μία φράση ή μια ζωγραφιά… ακόμα και μία λιχουδιά που του απαγορεύετε συνήθως!

Πείτε "ναι" σε κάτι που βγαίνει έξω από τα όρια που του έχετε θέσει, όπως να φάει και ένα δεύτερο παγωτό μια φορά στο τόσο…

Δείξτε τον ίδιο ενθουσιασμό με εκείνο στις βόλτες ή στο λούνα παρκ. Μην έχετε αυτό το βαριεστημένο ύφος. Το παιδί σας θα χαρεί ακόμα περισσότερο αν δει να συμμετέχετε και να ευχαριστιέστε όπως και εκείνο!

Φτιάξτε ένα κολιέ από μακαρόνια και φορέστε το και οι δυο σας για να πάτε μία βόλτα ή φορέστε το για να πάτε στη δουλειά σας – και αν δεν θέλετε - μπορείτε να το βάλετε τουλάχιστον μέχρι να βγείτε από την πόρτα του σπιτιού, ώστε να σας δει το παιδί σας…

Αυτά είναι 5 από τα 30 πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Δείτε τα υπόλοιπα 25 στο βίντεο που ακολουθεί.



Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved