Πάσχα 2020: Μένουμε στο σπίτι και πολλαπλασιάζουμε την αγάπη

Πάσχα 2020: Μένουμε στο σπίτι και πολλαπλασιάζουμε την αγάπη

Η αλήθεια είναι ότι φέτος το Πάσχα, κάποια πράγματα θα είναι διαφορετικά…

Πάσχα 2020: Μένουμε στο σπίτι και πολλαπλασιάζουμε την αγάπη

 

Αυτόν τον Απρίλιο θα τον περάσουμε μακριά από το χωριό, τον παππού και τη γιαγιά, και μακριά από αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Φέτος, θα μείνουμε σπίτι και θα κάνουμε Ανάσταση οικογενειακώς, από το μπαλκόνι ή το σαλόνι μας.

Βέβαια, το διαφορετικό, δεν είναι απαραιτήτως και αρνητικό. Και στην περίπτωση του φετινού Πάσχα, μπορεί κάποια πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά όμως, η ουσία παραμένει η ίδια και δεν είναι άλλη από την αγάπη που θα μοιράσουμε στους αγαπημένους μας, αλλά και σε όλους εκείνους που την έχουν ανάγκη.

Οι πραγματικές αξίες της μεγάλης μας γιορτής με βοήθησαν να συνειδητοποιήσω αυτές τις ημέρες, πως είχα κάθε λόγο να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να γιορτάσω το Πάσχα από το σπίτι, με όση περισσότερη λαμπρότητα μπορούσα. Διότι μπορεί να #meoumespiti, αξίζει όμως να δημιουργήσουμε νέες, όμορφες και γεμάτες αγάπη αναμνήσεις, για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

Ιδού, λοιπόν, τέσσερις ξεχωριστές ιδέες για να γιορτάσουμε οικογενειακώς στο σπίτι αυτό το διαφορετικό Πάσχα με τις αγαπημένες μας παραδόσεις και να μοιράσουμε αγάπη!

1. Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να έρθουμε πιο κοντά με τους αγαπημένους μας

Ακόμη και εκείνοι οι οποίοι μπορεί να μην είναι λάτρεις της τεχνολογίας, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γνωρίσει το θετικό της πρόσωπο. Φέτος το Πάσχα, λοιπόν, θα μείνουμε σπίτι, αλλά θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο μας για να ανταλλάξουμε λόγια αγάπης, ευχές, αλλά και online πασχαλινές κάρτες μαζί τους. Οργανώστε ένα video call με φίλους και συγγενείς για να απολαύσετε virtual πασχαλινά απογεύματα γεμάτα αγάπη και μην ξεχάσετε να τηλεφωνήσετε στον παππού και τη γιαγιά!

2. Στέλνουμε πασχαλινές eCards στο νονό και τη νονά

Ένας ακόμη υπέροχος τρόπος για να αξιοποιήσετε μαζί με τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο που έχετε τώρα στο σπίτι, είναι να δημιουργήσετε πασχαλινές eCards στον υπολογιστή ή το tablet. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πολλές δωρεάν πλατφόρμες για να ετοιμάσουν τα παιδιά την πασχαλινή ηλεκτρονική κάρτα με τις ευχές που θα στείλουν στο νονό, τη νονά και τους φίλους τους. Οι eCards των παιδιών μου για το Πάσχα έχουν ήδη φτάσει στους παραλήπτες τους, οι οποίοι πραγματικά ενθουσιάστηκαν με αυτή την πρωτοβουλία. Μπορεί φέτος να μην καταφέρουμε να τους συναντήσουμε, όμως το γεγονός ότι τους σκεφτήκαμε, ήταν αρκετό για να δώσει μια άλλη, πιο θετική διάσταση στις πασχαλινές ημέρες στο σπίτι.

p1

3. Προσφέρουμε στα παιδιά χαρά και τους μαθαίνουμε την αξία της αλληλεγγύης

Το Πάσχα είναι μια γιορτή συνυφασμένη με την αγάπη και την ελπίδα και αυτό, δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο διαφορετική και αν είναι πλέον η καθημερινότητά μας. Και το φετινό Πάσχα είναι μια ευκαιρία να αποκτήσουν τα παιδιά μας νέες αναμνήσεις μαζί μας. Είναι ευκαιρία να φροντίσουμε να τους προσφέρουμε χαρά, τηρώντας τις καθιερωμένες πασχαλινές παραδόσεις και πάνω από όλα, βοηθώντας τα να μάθουν την πραγματική ουσία αυτών των ημερών, δηλαδή την αγάπη και την αξία της προσφοράς προς το συνάνθρωπό μας. Το γεγονός ότι μένουμε σπίτι, λοιπόν, δεν μας εμποδίζει από το να κάνουμε και τα δύο, δηλαδή και να προσφέρουμε χαρά στα παιδιά και να δείξουμε σε αυτά την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Μάλιστα, αρκεί ένα σοκολατένιο πασχαλινό αβγό για να πετύχουμε το στόχο μας. Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς το παραδοσιακό πασχαλινό αβγό. Τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, από το να τους το προσφέρουμε και την ίδια ώρα, να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε άλλα παιδάκια που μας έχουν ανάγκη, όπως αυτά της Κιβωτού του Κόσμου;

p2

Βλέπετε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει την αγάπη μας με τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ. Φέτος, λοιπόν, με κάθε αγορά ενός Πασχαλινού Αβγού ΑΒ, ενισχύουμε και εμείς με 0,30 ευρώ το έργο της Κιβωτού του Κόσμου. Και μέσα από αυτή την υπέροχη ιδέα, όλοι μαζί θα κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των παιδιών της Κιβωτού. Τα δικά μου παιδιά πάντως, χάρηκαν όταν τους αποκάλυψα πως οι ζωγραφιές πάνω στα σοκολατένια Πασχαλινά Αβγά ΑΒ που τους πήρα, έχουν γίνει από άλλα παιδάκια και κυρίως, πως με αυτά τα αβγά, μπορούν να κάνουν και εκείνα με τη σειρά τους τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου να χαμογελούν περισσότερο!

p3

4. Μοιράζουμε τα δώρα μας από το σπίτι για να δείξουμε την αγάπη μας

Τέλος, μπορεί φέτος το Πάσχα να μένουμε σπίτι όμως, αυτό δεν μας εμποδίζει από το να ακολουθήσουμε τις αγαπημένες μας παραδόσεις. Γιατί μπορούμε να δείξουμε την αγάπη μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα, μοιράζοντας εκτός από ευχές και δώρα σε όσους γιορτάζουν. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε επιπλέον νόημα και αξία σε αυτές τις ημέρες στο σπίτι, ενώ θα δείξουμε στα παιδιά μας ότι ανεξαρτήτως συνθηκών, είναι σημαντικό να νοιάζονται για τους άλλους. Ακόμη και αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε από κοντά τους εορτάζοντες, μερικά «κλικ» ή ένα «άγγιγμα» στην οθόνη του smartphone μας, αρκεί για να λάβει ο κάθε παραλήπτης το δώρο του στο σπίτι.

p4

Μπορεί φέτος το Πάσχα, λοιπόν, κάποια πράγματα να είναι διαφορετικά, όμως πολλά άλλα παραμένουν ίδια. Γιατί και φέτος μπορούμε να μοιράσουμε αγάπη και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους έχουν ανάγκη. Και ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμη και εξ’ αποστάσεως! Μερικές απλές κινήσεις, όπως για παράδειγμα το να στείλουμε μια πασχαλινή online κάρτα με ευχές ή να επιλέξουμε τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ που έχουν ετοιμαστεί με πολλή αγάπη, αρκούν για να κάνουμε και φέτος τη διαφορά! Γιατί, οι πράξεις αγάπης έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη όταν είμαστε όλοι μαζί!

119.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
LEGO Harry Potter Hogwarts Clock Tower (75948)
109.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
LEGO Creator Volkswagen Beetle (10252)
11.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο Λοττο αντικείμενα σπιτιού
19.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο 'Μπλα μπλα μπλα'
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
19 σπαζοκεφαλιές για παιδιά που θα δυσκολέψουν και τους γονείς

19 σπαζοκεφαλιές για παιδιά που θα δυσκολέψουν και τους γονείς

Διασκεδαστικές σπαζοκεφαλιές για παιδιά.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς να ισιώσω τα μαλλιά μου με φυσικό τρόπο (εικόνες-βίντεο)

Πώς να ισιώσω τα μαλλιά μου με φυσικό τρόπο (εικόνες-βίντεο)

Πώς θα καταφέρετε να ισιώσουν τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο χωρίς…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Χριστίνα Μπόμπα: Πώς μεγάλωσε μήνα με τον μήνα η κοιλίτσα της

Χριστίνα Μπόμπα: Πώς μεγάλωσε μήνα με τον μήνα η κοιλίτσα της

Στην τελική ευθεία η Χριστίνα Μπόμπα και σε όλες τις της αναρτήσεις…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
H περιέργεια των παιδιών είναι ένδειξη της ανάπτυξής τους

H περιέργεια των παιδιών είναι ένδειξη της ανάπτυξής τους

Πώς ωφελεί η περιέργεια την ανάπτυξη των παιδιών;
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved