Health Line: Πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για το παιδί; (vid)

Τι αντηλιακό να πάρετε για το παιδί;

Health Line: Πώς θα διαλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για το παιδί; (vid)

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν κατά νου πως το αντηλιακό ακόμη και εάν είναι σύμφωνο με τις οδηγίες του παιδιάτρου, δεν προστατεύει το παιδί κατά 100%.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τηρούνται ταυτόχρονα και όλες οι ενδεδειγμένες οδηγίες για μία απόλυτη κάλυψη απέναντι στον ήλιο, όπως το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου, ο ανοιχτόχρωμος ρουχισμός και φυσικά η ενυδάτωση.

Τα βρέφη κάτω των 6 μηνών θα πρέπει να παραμένουν σε σκιερά μέρη χωρίς την παραμικρή έκθεση τους στον ήλιο, ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ζωής καλό θα είναι οι γονείς να επιλέγουν άλλους τρόπους προστασίας έναντι των ακτινοβολιών, όπως ελαφρύ και ανοιχτόχρωμο ρουχισμό και αποφυγή έκθεσης στον ήλιο κατά τις ώρες 11.00 – 16.00.

Πώς επιλέγω σωστό αντηλιακό;

Το αντηλιακό θα πρέπει να αποτελεί ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ τόσο κατά τη διάρκεια των διακοπών, όσο και μέσα στην πόλη. Το πιο συχνό ερώτημα για τις περισσότερες μαμάδες είναι πώς θα επιλέξουν το κατάλληλο αντηλιακό για το παιδί, ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη προστασία από τον ήλιο. Οι γονείς καλό θα είναι να συμβουλεύονται τον παιδίατρο για την επιλογή και αγορά του κατάλληλου αντηλιακού, ενώ θα πρέπει να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες σχετικά με τη σωστή εφαρμογή του.

Η αντηλιακή προστασία του παιδιού θα πρέπει να έχει τέτοιο δείκτη προστασίας (SPF) κατάλληλο τόσο για το σώμα, όσο και για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου. Σε κάθε περίπτωση ο δείκτης προστασίας θα πρέπει να είναι το λιγότερο 15, ενώ και παίζει ρόλο και το χρώμα της επιδερμίδας. Εξίσου σημαντική με την επιλογή του αντηλιακού είναι και η σωστή χρήση του! Η εφαρμογή του είναι απαραίτητη και αναγκαία ακόμη και τις ημέρες με συννεφιά, χωρίς έντονη ηλιοφάνεια, καθώς οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου (UVA, UVB) διαπερνούν σε κάθε περίπτωση τα στρώματα της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού; Πόσο αντηλιακό βάζουμε; Δειτε τις συμβουλές μου στο βίντεο που ακολουθεί



Δρ.Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
marialenakyriakakou@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved