Γιατί το παιδί μου νυστάζει συνέχεια;

  • Το παιδί μου νυστάζει συνέχεια, είναι φυσιολογικό
  • Για ποιους λόγους το παιδί εμφανίζει υπνηλία;
  • Υπνηλία στο παιδί: Σε ποιες περιπτώσεις είναι ανησυχητική
Μαριαλένα Κυριακάκου
Γιατί το παιδί μου νυστάζει συνέχεια;

Το παιδί μου νυστάζει συνέχεια, είναι φυσιολογικό

Πολλές φορές οι γονείς μπορεί να παρατηρήσουν πως το παιδί εμφανίζει περιόδους κατά τις οποίες νυστάζει πολύ και επιθυμεί να κοιμηθεί περισσότερο από το συνηθισμένο. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους.

Για ποιους λόγους το παιδί εμφανίζει υπνηλία;

ipnilia sta paidia 2

Οι λόγοι εμφάνισης μίας τέτοιας τάσης υπνηλίας μπορεί να είναι πολλοί και διαφορετικοί, ενώ σε κάθε περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να παρατηρούν το σύνολο της συμπεριφοράς του παιδιού και όχι μόνο την επιθυμία του για ύπνο. Για παράδειγμα ένα παιδί το οποίο μπορεί να νυστάζει συνεχώς αλλά είναι ευδιάθετο κατά τα άλλα, με φυσιολογική όρεξη για φαγητό και φυσιολογική θερμοκρασία σώματος, δεν θα πρέπει να ανησυχήσει άμεσα τους γονείς καθώς είναι πολύ πιθανόν απλώς να έχει κουραστεί και να χρειάζεται ξεκούραση.

Υπνηλία στο παιδί: Σε ποιες περιπτώσεις είναι ανησυχητική

Παρόλο αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις που η τάση υπνηλίας που αισθάνεται το παιδί μπορεί να σχετίζεται είτε με εκδήλωση πυρετού, υποθερμίας ή ακόμη και αφυδάτωσης, είτε με την εκδήλωση σπασμών, πριν ή μετά την εμφάνισή της. Μπορεί επίσης να είναι εκδήλωση αναιμίας ή θυρεοειδοπάθειας ή ακόμη και έλλειψη βιταμινών και κακής διατροφής. Επιπρόσθετα, ακόμη και η χορήγηση κάποιων φαρμακευτικών ουσιών θα μπορούσε να προκαλέσει μία τάση υπνηλίας, όπως είναι για παράδειγμα τα αντισταμινικά.

Κλείνοντας, οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με τον παιδίατρο, εάν το παιδί εμφανίζει υπνηλία μετά από πτώση ή εάν βρίσκεται σε ανάρρωση από ασθένειες όπως η ιλαρά και ταυτόχρονα έχει πονοκεφάλους ή πόνους στην αυχενική περιοχή.

Δρ.Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
marialenakyriakakou@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved