Πρώτο κρυολόγημα παιδιού: Πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το ανακουφίσετε

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν το παιδί σας κρυολογήσει.

Πρώτο κρυολόγημα παιδιού: Πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το ανακουφίσετε

Το κρυολόγημα μπορεί να αποδειχθεί εξίσου ενοχλητικό για εσάς και το παιδί σας.

Η διάθεσή του αλλάζει, δεν μπορεί να κοιμηθεί, γκρινιάζει.

Προκειμένου να είστε προετοιμασμένοι στο πρώτο κρυολόγημα του παιδιού είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα πιο κοινά συμπτώματα ώστε να μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

Συμπτώματα κρυολογήματος

  • Μπουκωμένη μύτη ή με καταρροή
  • Φτέρνισμα
  • Βήχας
  • Κόκκινα μάτια
  • Πρησμένοι αδένες
  • Πυρετός
  • Πονόλαιμος / βραχνή φωνή ή φωνή
  • Πόνος στο αυτί
  • Πονοκέφαλος

Τι μπορείτε να κάνετε για να αισθανθεί καλύτερα το παιδί

Τα κρυολογήματα συνήθως εξαφανίζονται μόνοι τους, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Δώστε στο παιδί σας άφθονα υγρά και μικρά γεύματα

Βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας πίνει άφθονα υγρά για να παραμείνει ενυδατωμένο. Τα μικρά θρεπτικά σνακ είναι ιδανικά για πιο μεγάλα παιδιά, όμως για τα μωρά τα μικρά και συχνά γεύματα με γάλα ( αν έχουν διάθεση) θα τα βοηθήσουν εξίσου.

paidi kruologima

Σωστή υγρασία στο δωμάτιο

Ο ξηρός αέρας στεγνώνει τη μύτη αλλά και το λαιμό με αποτέλεσμα το παιδί να βήχει επίμονα. Προκειμένου να εξασφαλίσετε στο υπνοδωμάτιο την ιδανική υγρασία τοποθετείστε ένα μπολάκι με ζεστό νερό πάνω στο καλοριφέρ, κλείστε το παράθυρο αν έχει πολύ υγρασία έξω και ενυδατώστε τον οργανισμό του όσο πιο συχνά γίνεται.

Χλιαρό μπάνιο

Εάν το παιδί σας έχει πονοκέφαλο ή πονόλαιμο κάντε του συχνά χλιαρά ντουζ αφού πρώτα γεμίσετε το μπάνιο με υδρατμούς. Εάν ανεβάσει πυρετό, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο για το τι πρέπει να κάνετε.

Ξεκούραση

Μερικά παιδιά αισθάνονται εξαντλημένα όταν έχουν κρυολόγημα, ενώ άλλα θέλουν να παίζουν ακόμα κι αν δεν έχουν διάθεση.Εάν το παιδί σας δεν ανταποκρίνεται στις συνήθεις δραστηριότητές του, θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια ταινία μαζί , να διαβάσετε μερικά αγαπημένα βιβλία ή να κοιμηθείτε παρέα.

Φροντίστε τη μύτη τους

Μερικά παιδιά έχουν ρινική καταρροή κατά το κρυολόγημα κι άλλα, απλό μπούκωμα. Αποφύγετε να σκουπίζετε τη μύτη του παιδιού σας κάθε δύο λεπτά εάν έχει ρινική καταρροή , καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Χρησιμοποιείστε άφθονο φυσιολογικό ορό ακόμα κι αν δυσανασχετεί τα παιδί σας. Επίσης, το ζεστό μπάνιο βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης.

Πηγή: babyology.com.au

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved