Tips για να μην ξεχνούν τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους (pics)

Τι μπορείτε να κάνετε για να πλένει συχνά το παιδί τα χέρια του. 

Tips για να μην ξεχνούν τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους (pics)

Το σωστό πλύσιμο των χεριών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Και μπορεί σταδιακά να επανερχόμαστε στους κανονικούς ρυθμούς όμως ο κορονοϊός είναι εδώ και τα μέτρα πρόληψης πρέπει να τηρούνται απ ΄όλους μας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας διαδικτυακής έρευνας που διεξήχθη από τον Russell Research για το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καθαρισμού (ACI - www.cleaninginstitute.org ) πριν από την επέλαση του κορονοϊού, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 8-17 ετών , ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο τα παιδιά δεν πλένουν τα χέρια τους όσο πρέπει στο σχολείο είναι ότι δεν έχουν το χρόνο (43%).

Άλλοι λόγοι που αναφέρονται από τους μαθητές για σπάνιο πλύσιμο των χεριών είναι η έλλειψη προμηθειών καθαρισμού (19%) αλλά και η κακή κατάσταση των τουαλετών στα σχολεία (15%). Επίσης, οι μαθητές, σε ποσοστό 47% , απάντησαν ότι μερικές φορές δεν χρησιμοποιούν το μπάνιο επειδή δεν είναι καθαρό.

Πλύσιμο χεριών

Η υγιεινή των χεριών είναι αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται την κατάλληλη στιγμή, με τη σωστή μέθοδο. Κάθε φορά που την εφαρμόζουμε προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από την μετάδοση του νέου κορονοίου και περιορίζουμε τον αριθμό των συνανθρώπων μας που θα νοσήσουν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς πολύ σοβαρά. Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης περιορισμού του ιού, αποτελεί την ασπίδα προστασίας για όλους μας.

Τώρα λοιπόν που σταδιακά θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα σχολεία και τα παιδιά είναι περισσότερες ώρες έξω, πώς θα μάθουν να μην ξεχνούν να πλένουν τα χέρια τους;

Σύμφωνα με το ACI, αυτό απαιτει συνεργασία των γονιών, των δασκάλων αλλά και των ίδιων των παιδιών.

Στην gallery που ακολουθεί θα δείτε με ποιους τρόπους το πλύσιμο των χεριών θα γίνει συνήθεια που δεν θα ξεχνά το παιδί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved