Ρινική συμφόρηση μωρού: Πώς να ανακουφίσετε το παιδί

Βουλωμένη μύτη: Πώς θα ανακουφίσετε το μωρό σας .

Ρινική συμφόρηση μωρού: Πώς να ανακουφίσετε το παιδί

Η βουλωμένη μύτη είναι μια συνηθισμένη αιτία αναπνευστικών προβλημάτων.

Τα μωρά αναπνέουν από τη μύτη εκτός και όταν κλαίνε. Γι’ αυτό τα μωρά που έχουν βουλωμένη μύτη από κάποια αλλεργία ή κρύωμα είναι τόσο ευερέθιστα.

Είναι εύκολο να ελέγξετε αν το μωρό σας έχει βουλωμένη μύτη. Κλείστε με την άκρη του μικρού σας δαχτύλου ένα από τα ρουθούνια του μωρού σας για λίγα δευτερόλεπτα.

Θα έπρεπε να μπορεί να αναπνεύσει από το άλλο ρουθούνι ( θα ακούσετε τον αέρα να μπαίνει και να βγαίνει) .Επαναλάβετέ το με το άλλο ρουθούνι.

Αν το μωρό σας αναστατωθεί όση ώρα το κάνετε, τότε το ρουθούνι μπορεί να είναι βουλωμένο από μύξες.

«Προσπαθήστε να το καθαρίσετε με σταγόνες από γάλα του στήθους ή αλατούχο διάλυμα και μια συσκευή αναρρόφησης. Και βάλτε τα δυνατά σας για να απαλλάξετε το σπίτι σας από σκόνη, μούχλα, σπρέι, αρώματα, καπνό –συμπεριλαμβανομένων της φωτιάς στο τζάκι, των κεριών και του λιβανιού- και από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει ρινική συμφόρηση», αναφέρει ο Harvey Karp, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στην ιατρική σχολή του UCLA στο βιβλίο του «Το πιο χαρούμενο μωρό στον κόσμο» εκδόσεις διόπτρα.

Ωστόσο, αν το πρόβλημα συνεχίζεται, καλέστε τον παιδίατρο.

Δυσκολία αναπνοής λόγω γλώσσας

Πολύ σπάνια ένα μωρό μπορεί να δυσκολεύεται να αναπνεύσει επειδή η γλώσσα του μπορεί να είναι πιο μεγάλη για το στόμα του.

Κυριολεκτικά πέφτει προς τα πίσω μέσα στο λαιμό και πνίγει το μωρό όταν είναι ξαπλωμένο ανάσκελα.

Το πρόβλημα αυτό γίνεται συνήθως φανερό λίγο μετά τη γέννηση επειδή η γλώσσα είναι τόσο μεγάλη ώστε εξέχει από το στόμα. Ευτυχώς το όλο πρόβλημα μπορεί να βελτιωθεί με μια μικρή χειρουργική επέμβαση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved