Προσοχή! Κρατήστε τα αντισηπτικά μακριά από τα παιδιά

Ένα μικρό, αλλά εξίσου σημαντικό ποσοστό γονέων, ίσως να το έχει παρακάνει με την αγορά αντισηπτικών, εξαιτίας του κορονοϊού.

Προσοχή! Κρατήστε τα αντισηπτικά μακριά από τα παιδιά

Αλλά οι ειδικοί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, συμβουλεύοντας τους γονείς να κρατούν τα αντισηπτικά ΜΑΚΡΙΑ από τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με μια έρευνα στο Axois, η χρήση αντισηπτικών αυξήθηκε, και συστήνουν στους γονείς να προσέχουν πού βάζουν τις συσκευασίες ειδικά αν έχουν μωρά και μικρά παιδιά στο σπίτι.

Τα αντισηπτικά χεριών περιέχουν συστατικά όπως αιθυλική αλκοόλη, που είναι επικίνδυνη αν την βάλουν στο στόμα τους τα παιδιά.

«Μια σταγόνα αντισηπτικού, δεν θα είναι μοιραία για το μωρό ή κάποιον άλλο», αναφέρει η συγκεκριμένη έρευνα, «αλλά περιέχει αλκοόλ και θα πρέπει να φυλάσσεται όπως τα άλλα δυνητικά δηλητήρια που υπάρχουν στο σπίτι (απορρυπαντικά, καλλυντικά, φάρμακα) και να τοποθετείται σε σημείο που δεν φτάνουν τα παιδιά!».

Μην το παρακάνετε με τα αντισηπτικά

Με τα αλκοολούχα αντισηπτικά των χεριών μία πιθανή επίπτωση μπορεί να είναι η ξηροδερμία, η οποία συνήθως παρατηρείται είτε με κακής ποιότητας αντισηπτικά είτε σε άτομα με ευαισθησία στο δέρμα. Τα καλής ποιότητας αλκοολούχα αντισηπτικά συνήθως δεν προκαλούν ξηροδερμία, διότι περιέχουν μαλακτικούς παράγοντες που τα καθιστούν πιο «φιλικά» προς το δέρμα. Αν, όμως, ένα άτομο έχει προδιάθεση και ευαισθησία στο δέρμα όχι μόνο μπορεί να εκδηλώσει ξηροδερμία με αυτά, αλλά ακόμα και δερματίτιδα με ήπιες ή έντονες εκδηλώσεις.

Αν τα παιδιά σας δεν βγαίνουν εκτός σπιτιού, είναι προτιμότερο να ελαττώστε τη χρήση αντισηπτικών και να χρησιμοποιείτε σαπούνι και νερό για να πλύνουν πολύ καλά τα χέρια τους.

Δείτε εδώ τον σωστό τρόπο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved