Οκτώ τρόποι να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο το παιδιού με φυσικό τρόπο

Το τελευταίο διάστημα, οι ιώσεις και τα κρυολογήματα έχουν την τιμητική τους.

Οκτώ τρόποι να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο το παιδιού με φυσικό τρόπο

Ο πονόλαιμος δυστυχώς είναι ένα από τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος και μπορεί να ταλαιπωρήσει αρκετά τα παιδιά, αν δεν το προσέξουμε.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να τον αντιμετωπίσουμε; Το μυστικό βρίσκεται σε οκτώ φυσικά προϊόντα που έχουμε όλοι σπίτι μας. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Μέλι

Το μέλι είναι γνωστό για τις αντισηπτικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Ανακατέψτε μία κουταλιά του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή χαμομήλι και δώστε το στο μικρό σας να το πιει.

Αλατόνερο

Το αλατόνερο μπορεί να κάνει θαύματα σε έναν ταλαιπωρημένο λαιμό. Σκοτώνει τα βακτήρια και συμβάλει στην πιο άμεση αντιμετώπιση του πονόλαιμου.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα φυσικό καταπραϋντικό. Χρησιμοποιείται στην ιατρική εδώ και πολλά χρόνια κυρίως για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Μέντα

Η μέντα είναι γνωστή για την ευχάριστη και δροσερή αναπνοή που προσφέρει. Εκτός όμως από αυτό, η μέντα μπορεί και να ανακουφίσει από το αίσθημα πονόλαιμου.

Μαγειρική σόδα

Και όμως, αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, οι γαργάρες με αλατόνερο και μαγειρική σόδα είναι πολύ ωφέλιμες για τον λαιμό, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πονόλαιμου.

Γλυκόριζα

Ένα διάλυμα νερού με γλυκόριζα, μπορεί επίσης να θεραπεύσει το λαιμό και να ανακουφίσει από τον πονόλαιμο.

Μηλόξυδο

Τελευταίες έρευνες, επιβεβαιώνουν την αντιμικροβιακή δράση του μηλόξυδου και τα οφέλη του σε περιπτώσεις πονόλαιμου.

Σκόρδο

Μπορεί να μην δημιουργεί ευχάριστη αναπνοή, το σκόρδο όμως αποδεδειγμένα είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία. Η κατανάλωσή του –πάντα βέβαια με μέτρο- μειώνει τις πιθανότητες ίωσης ή κρυολογήματος, ενώ παράλληλα η αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση του προστατεύει τον οργανισμό.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved