Όταν ένα μωρό γεννιέται με λαγόχειλο ή λυκόστομα (vid+pics)

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το λαγόχειλο και το λυκόστομα.

Όταν ένα μωρό γεννιέται με λαγόχειλο ή λυκόστομα (vid+pics)

Τι είναι το λαγόχειλο και τι το λυκόστομα;

Η σχισμή στο πάνω χείλος (λαγόχειλο) και στον ουρανίσκο (λυκόστομα ή υπερωιοσχιστία) προκύπτει όταν το πρόσωπο δεν ενώνεται σωστά στην εγκυμοσύνη. Μερικά μωρά γεννιούνται με τη μία και άλλα και με τις δύο σχισμές. Ένα στα 700 μωρά γεννιούνται με τη μία και άλλα με τις δύο σχισμές. Ένα στα 700 μωρά γεννιέται με τέτοια σχισμή, που μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως κάπνισμα, αλκοόλ, παχυσαρκία, κακή διατροφή και λήψη ορισμένων φαρμάκων στην εγκυμοσύνη.

Θα μπορεί το μωρό να πιει γάλα;

Κάποιες γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο θηλασμό, αλλά δεν είναι αδύνατος και συνίσταται θερμά. Σύμφωνα με το βιβλίο «Η εγκυμοσύνη μου» της Virginia Beckett, μπορεί να τοποθετηθεί ειδικός ουρανίσκος στο στόμα του μωρού για να διευκολύνει το θηλασμό.

Κάποια μωρά θα μπορούν να πιουν γάλα και με το μπιμπερό, όπως ο μικρός Evan στο βίντεο που ακολουθεί. Όπως θα δείτε και στο τρυφερό βίντεο η μαμά του προσπαθεί να τον ταΐσει για πρώτη φορά.



Πώς μπορούν να διορθωθούν οι σχισμές;

Οι σχισμές μπορούν να διορθωθούν με επέμβαση όταν μεγαλώσει λίγο το μωρό - συνήθως αφού περάσει σε στέρεά τροφή. μέχρι τότε, μπορεί να χρησιμοποιείται ειδικός ουρανίσκος που εξασκεί πίεση για να κλείσει και να ευθυγραμμιστεί το άνοιγμα πριν από την επέμβαση.

Δείτε αξιολάτρευτα μωράκια με λαγόχειλο στη gallery που ακολουθεί. Πολλές μαμάδες που γεννούν παιδιά με λαγόχειλο, δημοσιεύουν φωτογραφίες στο Instagram χρησιμοποιώντας τo hashtag #cleftlip.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved