Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές για έναν εύκολο θηλασμό

Μια συνήθης παρανόηση είναι ότι επειδή ο θηλασμός είναι φυσικός τρόπος θρέψης του μωρού, θα είναι και εύκολος.

 

Τέσσερις χρήσιμες συμβουλές για έναν εύκολο θηλασμό

Ενώ είναι γεγονός ότι μερικές γυναίκες θηλάζουν χωρίς καμίας απολύτως προσπάθεια, τις περισσότερες φορές χρειάζονται λίγο χρόνο και εξάσκηση για να το κάνουν σωστά.

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές

Ελέγξτε τη θέση του μωρού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγχετε, όπως επισημαίνεται στο βιβλίο « Η εγκυμοσύνη μου» εκδόσεις διόπτρα, είναι αν το μωρό σας είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να πιάνει σωστά τη θηλή. Η θέση του είναι σωστή αν είστε κοιλιά με κοιλιά, με το πρόσωπό του απέναντι στο στήθος σας.

Μπορεί να πρέπει να το ανασηκώσετε με ένα μαξιλάρι. Όταν στηρίζεται, μπορεί να τυλίξει το κάτω χέρι του στο πλευρό σας και να θηλάσει άνετα.

thilasmos 1

Διεγείρετε το αντανακλαστικό θηλασμού του μωρού σας

Το μωρό σας γεννιέται με την αντανακλαστική τάση να ανοίγει το στόμα του και να γυρίζει το κεφάλι του όταν νιώθει το δέρμα σας και αισθάνεται ότι υπάρχει κοντά τροφή.Χαϊδεύοντας απαλά το μάγουλό του ή τη γωνία του στόματός του, ενεργοποιείτε αυτό το αντανακλαστικό, οπότε θα ανοίγει πιο πολύ το στόμα.
Αφού ανοίξει το στόμα του όσο γίνεται είναι έτοιμο να πιάσει τη θηλή.

Πιάσιμο

Το σωστό πιάσιμο του μωρού στο στήθος είναι το κλειδί του επιτυχημένου θηλασμού. Όταν ανοίγει το μωρό το στόμα του, η γλώσσα του πρέπει να είναι κάτω και μπροστά. Βάλτε τη θηλή σας προς τον ουρανίσκο του. Όταν πιαστεί καλά θα έχει όλη τη θηλή και μέρος της άλω στο στόμα του. Το κάτω χείλος του πρέπει να είναι γυρισμένο προς τα έξω κα το πηγούνι του να ακουμπά στο στήθος σας. Θα το βλέπετε να πιπιλίζει τραβώντας πίσω τη σιαγόνα του – όχι ρουφώντας τα μάγουλα- και θα ακούτε μόνο τον ήχο της κατάποσης.

thilasmos 3

Αδειάζετε τους δύο μαστούς

Τηρείτε την αρχή ότι το μωρό σας πρέπει να αδειάζει τον έναν μαστό πριν τον μετακινήσετε στον άλλο. Έτσι, θα παίρνει και το ενυδατικό πρωτόγαλα και το παχύτερο , πυκνό σε θρεπτικά συστατικά, υστερόγαλα. Είναι σημαντικό και για εσάς να αδειάζουν οι μαστοί, για να μη φράζουν οι πόροι και μην πετρώσει ο ένας από τους δύο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved