Βιταμίνη D3: Αυτό είναι το «στήριγμά» του στα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης!

Κάθε μητέρα θέλει να γνωρίζει πως κάνει κάθε μέρα ό,τι μπορεί προκειμένου να συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού της. 

Βιταμίνη D3: Αυτό είναι το «στήριγμά» του στα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης!

Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες από εμάς δίνουμε μεγάλη προσοχή στο κομμάτι της διατροφής. Διαβάζουμε, ρωτάμε τους ειδικούς και προσπαθούμε να ανακαλύπτουμε τις καλύτερες τροφές για τα παιδιά μας και ειδικότερα, εκείνες που περιέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες για την ανάπτυξή τους.

Ποια είναι όμως, τα στοιχεία που χρειάζεται πραγματικά να γνωρίζουμε σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των παιδιών και ποιο είναι το πλέον σημαντικό «στήριγμά» τους σε αυτό το «ταξίδι»; Η λίστα που ακολουθεί δίνει τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα!

Η διατροφή και ο παράγοντας D3

Ο ρόλος της διατροφής είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη ενός παιδιού. Αυτό σημαίνει πως από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του, είναι σημαντικό να φροντίζετε να ακολουθεί το μικρό σας μία ισορροπημένη διατροφή που θα του προσφέρει όλα τα πολύτιμα στοιχεία για την ανάπτυξη του σώματός του.

Το πρόβλημα είναι πως σε πολλές περιπτώσεις, οι τροφές δεν αρκούν για να προσφέρουν σε ένα παιδί τις βιταμίνες που χρειάζεται και δη, την πολύτιμη βιταμίνη D3. Πράγματι, έρευνες που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, έχουν δείξει πως ένα σημαντικό ποσοστό των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάζει έλλειψη της βιταμίνης D3, μιας βιταμίνης που είναι απαραίτητη για την οστική ανάπτυξη -και όχι μόνο. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, μάλιστα, αξίζει απλώς να αναφέρουμε ότι μελέτη της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο, αποκάλυψε ότι επτά στους δέκα Έλληνες έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D! Το γεγονός αυτό θεωρείται «παράδοξο» για πολλούς όσον αφορά τις μεσογειακές χώρες, όπως τη δική μας. Και αυτό διότι η βιταμίνη D είναι γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», μιας και σε μεγάλο ποσοστό συντίθεται στο δέρμα με τη δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

altion 2019 kids 7

Η σημασία της φυσικής προέλευσης βιταμίνης D για τα παιδιά

altion 2019 kids 5

Το σημαντικό στοιχείο στην περίπτωση της D3, που κάθε μητέρα αξίζει να γνωρίζει, είναι ότι πρόκειται για μία βιταμίνη η οποία είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών των παιδιών και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Η διατροφή και το παιχνίδι στον ήλιο μπορούν να καλύψουν αρκετές από τις ανάγκες του οργανισμού των μικρών μας σε βιταμίνη D. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκούν. Αυτός είναι ο λόγος που ένα συμπλήρωμα διατροφής, όπως το ALTION Kids D3®, αποτελεί ένα πολύτιμο στήριγμα των παιδιών, στα τρυφερά στάδια της ανάπτυξής τους. Δύο σταγόνες την ημέρα αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των νεογνών και των παιδιών σε βιταμίνη D για τη σωστή ανάπτυξή τους (400IU βιταμίνης D3) και την ίδια ώρα, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους.

Στα δικά μας «plus» περιλαμβάνεται το ότι πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής που είναι απαλλαγμένο από γλυκαντικές ουσίες και Ε συντηρητικά, αλκοόλη, γλουτένη και λακτόζη, ενώ περιέχει 100% φυσικής προέλευσης βιταμίνη D! Διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των παιδιών, δεν μπορούμε να «παίζουμε»!



*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
**Αρ. Γνωστ. : 63537/12-06-2018
Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ
*** VI-90405-ALTION-10/2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved