Μωρό και νερό: Απαντήσεις σε ερωτήσεις που κάνουν όλες οι μαμάδες

«Κάνει να πιει νερό το παιδί μου;», «Πόσο νερό μπορεί να πιει το μωρό μου;», «Διψούν τα μωρά;», όλες οι απαντήσεις παρακάτω!

Μωρό και νερό: Απαντήσεις σε ερωτήσεις που κάνουν όλες οι μαμάδες

Γενικά, το μωρό σας δεν πρέπει να πίνει νερό μέχρι να είναι περίπου 6 μηνών. Μέχρι τότε, παίρνει όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται από το μητρικό γάλα ακόμη και σε ζεστό καιρό. Μόλις το μωρό σας μπει στον έκτο μήνα μπορείτε να του δώσετε γουλιές.

Πόσο νερό μπορώ να δώσω στο μωρό μου;

Όταν το μωρό σας 4-6 μηνών μαθαίνει να χρησιμοποιεί ένα φλιτζάνι, δίνοντάς του μερικές γουλιές νερό δύο φορές την ημέρα. Μόλις το μωρό ξεκινήσει στερεά, μπορεί να θέλετε να του δώσετε λίγες γουλιές γάλακτος ή νερού με τα στερεά του - κάποια μωρά χρειάζονται αυτό για να αποτρέψουν τη δυσκοιλιότητα.

Διψούν τα μωρά;

Το μητρικό γάλα είναι περισσότερο από 80% νερό, ειδικά το πρώτο γάλα που έρχεται με κάθε τροφή. Επομένως, κάθε φορά που η μητέρα αισθάνεται ότι το μωρό της διψάει μπορεί να το θηλάσει. ... Τα μωρά δεν χρειάζονται νερό προτού είναι 6 μηνών, ακόμη και σε ένα ζεστό κλίμα.

pote dino nero sto moro 2

Μπορούμε να δώσουμε νερό σε νεογέννητο;

Όχι. Δεν πρέπει να δίνετε το νεογέννητο νερό ή το νερό ζάχαρης. Και ποτέ δεν πρέπει να αραιώνετε το γάλα με περισσότερο νερό από όσο πρέπει. Το βρέφος σας θα πάρει όλη την απαραίτητη ενυδάτωση από το μητρικό γάλα ή το γάλα συσκευασίας.

Πώς βοηθάει το νερό το παιδί;

  • Το πόσιμο νερό μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας με τους ακόλουθους τρόπους:
  • Βοηθά στη διατήρηση του βάρους του.
  • Βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος του παιδιού σας.
  • Ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα και προβλήματα του ουροποιητικού.
  • Βελτιώνει τη στοματική υγεία καθώς το νερό περιέχει φθόριο.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved