Aπό πότε «επιτρέπεται» η ζάχαρη στα μικρά παιδιά;

Οι τελευταίες έρευνες εστιάζουν πολύ περισσότερο στο ποια είναι η κατάλληλη διατροφή για τα μικρά παιδιά για την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου τους.

Aπό πότε «επιτρέπεται» η ζάχαρη στα μικρά παιδιά;

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες της Αμερικάνικης Ένωσης Καρδιολογίας, (AHA), τα παιδιά δεν πρέπει να καταναλώνουν καθόλου ζάχαρη μέχρι την ηλικία των δύο ετών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβληθείτε άμα το μωράκι σας γευτεί λίγο παγωτό ή του δώσετε λίγες μπουκίτσες από το κέικ σας.

Όμως η συχνή κατανάλωση ζάχαρης σε αυτή την ηλικία μπορεί να είναι καταστροφική.

Σύμφωνα με μία μελέτη σε βρέφη και σε μικρά παιδιά που έγινε πριν κάποια χρόνια (The Feeding Infants and Toddlers Study), τα αποτελέσματα είναι είναι πραγματικά απογοητευτικά:

Μεταξύ 9 και 11 μηνών, 43% των μωρών, καταναλώνουν τουλάχιστον ένα γλυκό φαγητό την ημέρα

72% των παιδιών μεταξύ ενός και δύο ετών τρώνε γλυκά καθημερινά.

Στο πρώτο έτος της ηλικίας τους, 30-40% της καθημερινής τους πρόσληψης τροφής πρέπει να προέρχεται από χυμούς φρούτων ενώ 10% προέρχεται από αναψυκτικά.

Ακόμα και στην ηλικία των 15 μηνών, το 30% καταναλώνουν ζαχαρούχα ποτά.

Στους 18 μήνες, τα περισσότερα παιδιά καταναλώνουν κάτι γλυκό καθημερινά.

bigstock Funny Child With Candy Lollipo 236050549

Η διατροφή των μωρών που είναι στην ηλικία 18-20 μηνών, μοιάζει υπερβολικά με την διατροφή ενός ενήλικα όσον αφορά την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνει και αυτό υποδηλώνει πως υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να γίνει το παιδί υπέρβαρο μεγαλώνοντας.

Για να αποτρέψουμε αυτή την κατάληξη, πρέπει να είμαστε περισσότερο ενημερωμένες αλλά και πειθαρχημένες σχετικά με την διατροφή του μιρκού μας.

Άλλωστε δεν διαλέγουν μόνα τους σε αυτή την ηλικία τι θα φάνε.

Είναι εντελώς δική μας ευθύνη να φροντίσουμε ώστε να χαράξουν ένα υγιές διατροφικό μονοπάτι που θα γίνει συνήθεια αργότερα στην εφηβική και ενήλικη ζωή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved