Πώς να χρησιμοποιείτε το θερμόμετρο σε παιδιά έως 3 ετών

Η θερμοκρασία του παιδιού σας πιθανότατα θα κυμαίνεται από 36o έως 37,5ο C.

Πώς να χρησιμοποιείτε το θερμόμετρο σε παιδιά έως 3 ετών

Θα είναι χαμηλότερη τη νύχτα και υψηλότερη το απόγευμα.Θα είναι επίσης υψηλή ύστερα από τρεχαλητά.Παρότι ίσως θα είστε σε θέση να καταλάβετε από την όψη του αν έχει πυρετό, κάποιες φορές θα πρέπει να του βάλετε θερμόμετρο. Μη θεωρείτε όμως ότι η ένδειξη του θερμόμετρου αντικατοπτρίζει απόλυτα την κατάσταση του παιδιού σας.

Τα παιδιά μπορεί να είναι πολύ άρρωστα χωρίς πυρετό ή καλά στην υγεία τους παρότι έχουν πυρετό.

Τι τύποι θερμομέτρων υπάρχουν

Υπάρχουν ποικίλα είδη κλινικών θερμομέτρων. Δεν πρέπει να επιχειρήσετε να πάρετε τη θερμοκρασία του παιδιού από το στόμα μέχρι να γίνει τουλάχιστον 6 ετών. Υπάρχουν ειδικά βρεφικά θερμόμετρα που δείχνουν θερμοκρασία έως και 25 o C , πράγμα χρήσιμο, αφού τα μωρά χάνουν θερμότητα ταχύτερα από τους ενήλικες. Ενα άλλο χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέξετε είναι πόση ώρα χρειάζεται για να δείξει το θερμόμετρο τη θερμοκρασία - κάποια χρειάζονται μόλις 30 δευτερόλεπτα ενώ η θερμομέτρηση της μασχάλης απαιτεί πάντα περισσότερη ώρα.

Τα τελευταία ψηφιακά θερμόμετρα θεωρούνται αξιόπιστα, εύχρηστα και ακριβή.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο υγρών κρυστάλλων, που είναι κατασκευασμένο από θερμευαίσθητο πλαστικό και τοποθετείται στο μέτωπο του μωρού.

Ψηφιακό θερμόμετρο

Οταν το παιδί είναι μικρό,είναι πιο εύκολο να πάρετε τη θερμοκρασία από τη μασχάλη του. Βάλτε το θερμόμετρο κάτω από τη μασχάλη του και καλύψτε το με το μπράτσο του. Κρατήστε το μέχρι να σφυρίξει.

Θερμόμετρο αυτιού

Τα ψηφιακά θερμόμετρα αυτιού είναι ένας γρήγορος , σσφαλής τρόπος να μετρήσετε τη θερμοκρασία του παιδιού σας.Βάλτε το απαλά στο αυτί του παιδιού και διαβάστε τη θερμοκρασία στην οθόνη.

Θερμόμετρο υγρών κρυστάλλων

Βάλτε προσεκτικά τη σωστή μεριά στο μέτωπο του παιδιού και κρατήστε το για ένα λεπτό περίπου χωρίς να ακουμπάτε τα δάχτυλά σας στους αισθητήρες. Στο πλάι θα εμφανιστεί η ένδειξη με τη θερμοκρασία.

Διαβάστε επίσης

Πότε να καλέσετε τον παιδίατρο όταν το παιδί έχει πυρετό
Πυρετός: Τα ανώτατα όρια της φυσιολογικής θερμοκρασίας (πίνακας ανά ηλικία παιδιού)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved