Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από τον ήλιο

Τα παιδιά που ζουν σε μεσογειακές χώρες είναι εκτεθειμένα στον ήλιο περισσότερο από το μισό χρόνο της ζωής τους.

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από τον ήλιο

Η προστασία λοιπόν από την υπεριώδη ακτινοβολία θεωρείται στις μέρες μας επιβεβλημένη καθώς η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες και όχι μόνο στο δέρμα.

Τα παιδιά λοιπόν χρειάζονται προστασία όταν βγαίνουν έξω για βόλτα ή για να παίξουν ενώ δεν νοείται να είναι στη θάλασσα χωρίς αντιηλιακό.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το παιδί σας:
- Αρχικά, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
- Η χρήση του αντηλιακού πρέπει να γίνει καθημερινή τελετουργία, όπως το βούρτσισμα των δοντιών. Συνηθίστε το παιδί σας να φοράει αντηλιακό κάθε μέρα πριν βγει έξω από το σπίτι, ακόμα κι όταν έχει συννεφιά, καθώς το 80% των ηλιακών ακτίνων διαπερνούν τα σύννεφα.
- Έχετε πάντα μαζί στην τσάντα σας το αντιηλιακό του παιδιού, το καπελάκι του και τα γυαλιά του καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
- Όταν πηγαίνετε στο πάρκο ή στις κούνιες ζητήστε από το παιδί να παίζει στη σκιά και να πίνει συχνά νερό.
-Μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό στο παιδί όταν αθλείται ή παίζει με τους φίλους του σε ανοιχτούς χώρους, ακόμα κι όταν έχει συννεφιά.
-Ντύνετε τα παιδιά με ελαφριά, βαμβακερά κι άνετα ρούχα, που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια τους, ώστε να είναι δροσερά κάτω από τον ήλιο.
- Φορέστε στο παιδί σας καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να προστατεύουν 100% από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved