Το παιδί μου έχει κριθαράκι στο μάτι.Τι πρέπει να κάνω;

Το κριθαράκι, γνωστό και ως κριθή, είναι μια ενόχληση στο μάτι, που συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς να χρειαστεί να πάτε σε οφθαλμίατρο.

Το παιδί μου έχει κριθαράκι στο μάτι.Τι πρέπει να κάνω;

Οφείλεται συνήθως σε λοίμωξη από το βακτήριο του σταφυλόκοκκου. Αυτό το βακτήριο ζει και αναπαράγεται επάνω στην επιδερμίδα, χωρίς να προκαλεί πάντα πρόβλημα.

Το κριθαράκι φεύγει συνήθως από μόνο του μετά από δύο με τρεις ημέρες. Μέχρι τότε, όμως, η ενόχληση είναι αρκετά έντονη.

Η πιο απλή και εύκολη μέθοδος που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι οι ζεστές κομπρέσες. Βρέχετε ένα καθαρό πανί με ζεστό νερό και το ακουμπάτε απαλά επάνω στο κλειστό βλέφαρο για δέκα λεπτά. Επαναλαμβάνετε τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Η ζεστή κομπρέσα όχι μόνο καταπολεμά τον πόνο και τη φλεγμονή, αλλά επιταχύνει και τη διαδικασία επούλωσης. Δεν πρέπει να πιέζετε το βλέφαρο όταν ακουμπάτε την κομπρέσα στο μάτι.

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το βλέφαρο με ειδικό σαπούνι που θα αγοράσετε από το φαρμακείο, ή ακόμη και με σαμπουάν για μωρά που δεν τσούζει. Βουτήξτε μία μπατονέτα στο σαμπουάν (διαλυμένο με νερό) και καθαρίστε το βλέφαρο του παιδιού.

Εάν το παιδί έχει φακούς επαφής, καλό είναι να φορέσει γυαλιά μέχρι να περάσει το κριθαράκι. Μετά οι φακοί θέλουν πάρα πολύ καλό καθάρισμα πριν τους χρησιμοποιήσει πάλι.

Εάν δεν υπάρξει βελτίωση μετά από λίγες ημέρες και η κοκκινίλα παραμένει, θα πρέπει να σπεύσετε άμεσα στο γιατρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved