Λάδι καρύδας: 5 υγιεινά οφέλη για τα παιδιά

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας με διαφορετικούς τρόπους που θα ωφελήσουν το παιδί σας;

Λάδι καρύδας: 5 υγιεινά οφέλη για τα παιδιά

Σκέφτεστε ίσως την εισαγωγή του λαδιού καρύδας στη διατροφή του, αλλά δεν είστε βέβαιοι για το πώς θα μπορούσε να το βοηθήσει; Εάν είπατε ναι, τότε διαβάστε στο άρθρο τα οφέλη που έχει το λάδι καρύδας!

Τι είναι το λάδι καρύδας;

Το λάδι καρύδας γλυκό και απαλό ελαίο με ένα υπέροχο άρωμα και ήπια γεύση. Λαμβάνεται από τους ώριμους πυρήνες μιας καρύδας με ξηρή ή υγρή διαδικασία εξαγωγής.

Το κορεσμένο λίπος που έχει σε περιεκτικότητα το λάδι καρύδας είναι αρκετά υψηλό. Γι 'αυτό θεωρείται ανθυγιεινό να καταναλώνει κάποιος, μεγάλες ποσότητες από λάδι καρύδας. Τα κορεσμένα λιπαρά ωστόσο περιέχουν λαυρικό οξύ, που βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της καλής (HDL) χοληστερόλης. Ως εκ τούτου, μπορεί κάποιος να καταναλώνει λάδι καρύδας, αλλά σε μέτριες ποσότητες.

Ποια είναι τα πέντε οφέλη για τα παιδιά:

1. Ρυθμίζει το μεταβολισμό

Η τακτική χρήση του μπορεί να βελτιώσει το μεταβολικό ρυθμό του παιδιού σας. Το λάδι καρύδας είναι μια πλούσια πηγή τριγλυκεριδίων μέσης αλύσου (MCT) και με λιπαρά οξέα μέσης αλύσου (MCFAs). Ένας υγιής μεταβολικός ρυθμός βοηθά το σώμα να κάψει θερμίδες γρηγορότερα και κρατά μακριά το ανεπιθύμητο λίπος. Το λάδι καρύδας βοηθά στη διατήρηση ή στην απώλεια βάρους.

2. Προστατεύει

Το λάδι καρύδας είναι επίσης μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία εμποδίζουν την κυτταρική βλάβη και προσφέρουν προστασία από τον καρκίνο και κάποιες εκφυλιστικές ασθένειες όπως Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ.

3. Καταπολεμούν τις λοιμώξεις

Το καπρικό οξύ που βρίσκεται στο λάδι καρύδας, βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις ενώ το λαυρικό οξύ που περιέχει, παρέχει επίσης αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Με λίγα λόγια το λάδι καρύδας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Προωθεί την υγεία του δέρματος

Το λάδι καρύδας έχει εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες, που βοηθούν τη θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος όπως η ψωρίαση ή έκζεμα. Η τακτική χρήση του λαδιού καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην ελάφρυνση από σημάδια ακμής ή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο. Επίσης το λάδι καρύδας, είναι ένα εξαιρετικό λάδι για μασάζ για τα παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οργανικό λάδι καρύδας στα βρέφη για το καθημερινό μασάζ του σώματός τους.

5. Βοηθά στην υγεία των μαλλιών

Το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό μαλακτικό μαλλιών. Μια γρήγορη εφαρμογή πριν το λούσιμο, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε ένα ξηρό δέρμα κεφαλής ή να καταπολεμήσει ακόμη και την πιτυρίδα. Τα βρέφη που είναι αρκετά ευαίσθητα, μπορεί κάποια στιγμή να αποκτήσουν νινίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι καρύδας στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού σας για να ενισχύσετε την επίλυση του προβλήματος.

Είναι το λάδι καρύδας ασφαλές για τα παιδιά;

Πολλές μητέρες μπορεί να κρατούν μακριά από τα παιδιά τους το λάδι καρύδας από φόβο της περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά. Αλλά αν τα παιδιά καταναλώνουν λάδι καρύδας με μέτρο μπορεί πραγματικά να είναι πολύ ωφέλιμο.

Τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν λίπη για τη βέλτιστη ανάπτυξή τους. Είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους και την ορθή ορμονική τους λειτουργία. Το σώμα χρειάζεται επίσης τα λίπη για την επεξεργασία των λιποδιαλυτών βιταμινών όπως Ε, Α, D και Κ. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να μην στερείτε το λίπος από τη διατροφή του παιδιού σας αλλά, αντίθετα, να κάνετε έξυπνες επιλογές μαγειρικής και φαγητού χρησιμοποιώντας υγιεινά λίπη.

Εμείς θα σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε το γιατρό του παιδιού σας για τη σωστή ποσότητα του λίπους που χρειάζεται και αναλόγως να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας σε επιθυμητές ποσότητες στη διατροφή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved