Aναμένεται εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών μετά τις γιορτές

Ο Καθηγητής Πνευμονολόγίας Νίκος Τζανάκης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις ιογενείς λοιμώξεις.

Μαργαρίτα Νικολάου
Aναμένεται εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών μετά τις γιορτές
Bigstock

Υπάρχει μια πανσπερμία ιώσεων με πρωτοκαθεδρία τον ιό του κορονοϊού και της γρίπης. Αυτοί είναι και οι ιοί που ευθύνονται για τις περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον καθηγητή, Νίκο Τζανάκη και θα υπάρξει εκτόξευση των ιών αυτών μετά τις γιορτές.

Ο κος. Τζανάκης αναφέρθηκε επίσης τόσο στις μητέρες που κυκλοφορούν με τα μωρά και με τα μεγαλύτερα παιδιά τους έξω και συμβούλεψε να μην εκτίθενται σε χώρους με πολύ κόσμο, όπως σουπερμάρκετ ή μέσα μαζικής συγκοινωνίας αν δεν υπάρχει ανάγκη.

Κρυολόγημα και γρίπη: Συμπτώματα, σύγκριση με τον COVID-19 και αντιμετώπιση

Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη μπορεί να φαίνονται στην αρχή παρόμοια. Είναι και οι δύο αναπνευστικές ασθένειες και μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια συμπτώματα. Αλλά διαφορετικοί ιοί προκαλούν αυτές τις δύο καταστάσεις.

Τα συμπτώματα που έχετε μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τη διαφορά μεταξύ τους.

Τόσο το κρυολόγημα όσο και η γρίπη μοιράζονται μερικά κοινά συμπτώματα. Τα άτομα με οποιαδήποτε ασθένεια από τις δύο βιώνουν συχνά:

Κατά κανόνα, τα συμπτώματα της γρίπης είναι πιο σοβαρά από τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Ακόμη μία διαφορά μεταξύ των δύο είναι το πόσο σοβαρές ιώσεις είναι. Τα κρυολογήματα σπάνια προκαλούν άλλες καταστάσεις ή προβλήματα υγείας. Αλλά η γρίπη μπορεί να οδηγήσει σε:

  • ιγμορίτιδα
  • λοιμώξεις του αυτιού
  • πνευμονία
  • σήψη

Εάν τα συμπτώματά σας είναι σοβαρά, μπορεί να θέλετε να επιβεβαιώσετε αν έχετε γρίπη ή απλό κρυολόγημα. Ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ο γιατρός σας και μόνο ο γιατρός σας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της γρίπης και του COVID-19;

Τα συμπτώματα του COVID-19, της γρίπης και των αλλεργιών συνήθως είναι κοινά, όμως κάποιες διαφορές βοηθούν τους γιατρούς να τα ξεχωρίσουν. Τα κυριότερα συμπτώματα του COVID-19 είναι:

  • κούραση
  • πυρετός
  • βήχας
  • δυσκολία στην αναπνοή

Το φτέρνισμα δεν έχει αναφερθεί

Τα συμπτώματα της γρίπης είναι παρόμοια με του κορονοϊού (COVID-19), συμπεριλαμβανομένου του πυρετού και των πόνων στο σώμα. Την δύσπνοια όμως δεν θα τη βρείτε ως σύμπτωμα στη γρίπη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved