5 τρόποι που θα βοηθήσουν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών

Τα παιδιά χρειάζονται ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα στο σχολείο. Το γερό ανοσοποιητικό θα το χτίσουν μόνο με τη βοήθεια της μαμάς.

5 τρόποι που θα βοηθήσουν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών

Πώς να τονώσεις το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σου

Bigstock

Ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα είναι το κλειδί για να μπορέσουν τα παιδιά να παραμείνουν υγιή ή να αντιμετωπίσουν εύκολα μια ίωση. Η επιστροφή των παιδιών στην τάξη, έχει φέρει ήδη τις πρώτες ιώσεις. Καταρροή, βήχας, μπούκωμα, πονόλαιμος, πυρετός ή δέκατα είναι μερικά από όλα εκείνα που έρχεται αντιμέτωπος ένας γονιός. Γι' αυτό τώρα θα πρέπει να δυναμώσετε -αν δεν το έχετε κάνει ήδη το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας.

Ακολουθούν 5 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών αυτή τη σχολική χρονιά. Επίσης να θυμάστε: είναι ιδανικά και για εσάς τους ίδιους μιας και οι γονείς πρέπει να παραμένουν υγιείς.

Φτιάξτε υγιεινά lunchboxes

Μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη με βιταμίνες και μέταλλα θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι λοιπόν, βάλτε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά μέσα στο ταπεράκι ή φτιάξτε υγιεινά σνακ για μετά το σχολείο. Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή των παιδιών (και η δική σας) περιλαμβάνει τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες A, C, D και E. Μπορείτε επίσης προσθέσετε τροφές όπως γιαούρτι, κεφίρ και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Ενισχύστε την υγιεινή και το πλύσιμο των χεριών

Δώστε ένα χέρι στο ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας και σταματήστε εξαρχής τη διάδοση των μικροβίων! Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Μα φυσικά με το πλύσιμο των χεριών, που είναι σημαντικό για την πρόληψη της εξάπλωσης πολλών ιώσεων, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, του COVID-19 και του RSV. Διδάξτε στα παιδιά σας να πλένουν τα χέρια τους, χρησιμοποιώντας καθαρό νερό και σαπούνι. Μάθετέ τα να τρίβουν καλά τα χέρια τους για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Είναι επίσης σημαντικό να πλένετε τακτικά και τα αντικείμενα που μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια, τα παιχνίδια τους.

Μάθετε στα παιδιά σας να μην ανταλλάσσουν στυλό, μολύβια, χρώματα, μαρκαδόρους, ψαλίδια, χάρακες και άλλα αντικείμενα με άλλα παιδιά. Αν ανταλλάξουν, δείξτε τους πώς να τα καθαρίσουν με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι.

Δείξτε τους πώς να διώχνουν το άγχος

Το σχολείο μπορεί να είναι αγχωτικό. Όταν είμαστε αγχωμένοι, το ανοσοποιητικό μας σύστημα παράγει λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τα μικρόβια απ' 'οτι συνήθως, γεγονός που μας κάνει ευάλωτους σε ιούς. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει το άγχος διδάσκοντάς του να παίρνει αργές, βαθιές αναπνοές για να ηρεμήσει. Δείτε εδώ τι άλλο μπορεί να κάνει για να αποβάλει το άγχος και το στρες.

Ξεκούραση και επαρκής ύπνος

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα παράγει πολλά από τα λευκά αιμοσφαίρια μας ενώ κοιμόμαστε, επομένως χωρίς αρκετή ξεκούραση, τα παιδιά μπορεί να είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας ότι κοιμάται τόσο όσο χρειάζεται σύμφωνα με την ηλικία του. Όπως αναφέρει και το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου:

  • Τα παιδιά ηλικίας 3-5 ετών χρειάζονται 10-13 ώρες ύπνου
  • Τα παιδιά ηλικίας 6-13 ετών χρειάζονται 9-11 ώρες ύπνου
  • Οι έφηβοι ηλικίας 14-17 ετών χρειάζονται 8-10 ώρες ύπνου

Φροντίδα

Το ανοσοποιητικό δυναμώνει μόνο όταν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και γενικότερα ζωή. Μην περιμένετε από τη μια στιγμή στην άλλη και μόλις το παιδί σας αρρωστήσει να κάνουν θαύματα τα «γιατροσόφια». Εάν έχετε μεριμνήσει από νωρίς για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας, τότε ακόμη και μια ίωση να σας χτυπήσει την πόρτα, θα περάσει με λιγότερα συμπτώματα.

Μέσα στη φροντίδα περιλαμβάνονται και τα ετήσια εμβόλια γρίπης τα οποία δεν θα πρέπει να αμελούνται.

πηγή:conehealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved