Τροφές που δεν πρέπει να τρώει το παιδί αν θέλει να κολυμπήσει

Για την ασφάλεια του παιδιού δεν θα πρέπει να μπαίνει στη θάλασσα ή την πισίνα αν έχει καταναλώσει συγκεκριμένες τροφές.

Τροφές που δεν πρέπει να τρώει το παιδί αν θέλει να κολυμπήσει

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που θα πρέπει μνα δίνετε στο παιδί όταν θέλει να κολυμπήσει. 

Bigstock

Παγκοσμίως, ο πνιγμός αποτελεί την 3η κύρια αιτία ακούσιου τραυματισμού και αντιπροσωπεύει το 7% όλων των θανάτων που σχετίζονται με τραυματισμούς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι κάθε έτος σε όλο τον κόσμο σημειώνονται περίπου 236.000 θάνατοι από πνιγμό, αλλά πιθανώς ο αριθμός αυτός να υποτιμά το πραγματικό πρόβλημα δημόσιας υγείας που σχετίζεται με τον πνιγμό.

Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, περίπου 350 άτομα χάνουν τη ζωή τους στο υδάτινο περιβάλλον συμμετέχοντας σε δραστηριότητες αναψυχής. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στις θάλασσες μας είναι άτομα άνω των 60 ετών (80%) αλλά και αρκετά παιδιά.

Οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγουμε το κολύμπι για τουλάχιστον 3 ώρες από τη στιγμή που έχουμε φάει ακόμα κι αν ορισμένοι θεωρούν ότι μία ώρα είναι αρκετή.

Child Eating Fruits Near Swimming Pool During Summer Holidays. Kids Eat Fruit Outdoors. Healthy Frui

Kαλό είναι να φροντίσετε να οργανώσετε τα snacks της παραλίας από το σπίτι.

Bigstock

Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε αν θα κολυμπήσουμε

Όταν έχει ζέστη, η όρεξη μειώνεται ή θέλουμε να τρώμε κάτι ελαφρύ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάνουμε τις σωστές επιλογές. Ας δούμε τι πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε εμείς και τα παιδιά αν πρόκειται να κολυμπήσουμε.

Πικάντικα τρόφιμα

Τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές και δυσφορία. Αν μάλιστα κολυμπάτε σε ύπτια θέση αυξάνονται οι πιθανότητες της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Οπότε τις ημέρες που θέλετε να πάτε για μπάνιο τα αποφεύγετε.

Τηγανιτά

Τα τηγανητά ακόμα και τα πατατάκια που παίρνουμε στην παραλία για τα παιδιά, περιέχουν λιπαρά και μπορούν να προκαλέσουν δυσπεψία ακόμα και δυσφορία την ώρα της κολύμβησης.

Φασολάκια, φακές, αρακάς

Τα φασολάκια, οι φακές και ο αρακάς είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και ιδιαίτερα ωφέλιμες για τον οργανισμό, όχι όμως όταν πρόκειται να κολυμπήσουμε. Η κατανάλωσή τους συνήθως προκαλεί φούσκωμα, κράμπες ακόμα και δυσφορία μέσα στο νερό.

Αναψυκτικά

Αποφεύγουμε τα αναψυκτικά τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη θάλασσα καθώς μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και κράμπες.

Με πληροφορίες από το delish.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved